Beograd – O nasilju na košarkaškoj utakmici između Partizana i Crvene zvezde u finalu kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu juče su raspravljali i poslanici Skupštine Srbije i to u delu sednice namenjenoj poslaničkim pitanjima. „Pet meseci gradonačelnik Kragujevca bezuspešno upozorava sve nadležne državne organe da postoji problem u policijskoj upravi u Kragujevcu i problem sa bezbednošću grada, ali t

Beograd – O nasilju na košarkaškoj utakmici između Partizana i Crvene zvezde u finalu kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu juče su raspravljali i poslanici Skupštine Srbije i to u delu sednice namenjenoj poslaničkim pitanjima.

„Pet meseci gradonačelnik Kragujevca bezuspešno upozorava sve nadležne državne organe da postoji problem u policijskoj upravi u Kragujevcu i problem sa bezbednošću grada, ali tek kada su Čović i Đilas na tu temu zakukali, javnost je imala sluha da prepozna problem. Da li je samo poruka iz Beograda relevantna i dostojna slušanja. Ima li naša vlada snage za poruke slične vrste, kao recimo u Velikoj Britaniji kada je Margaret Tačer, tadašnja premijerka, poručila – obuzdajte stoku ili vam ukidam fudbal. Niko nije imao hrabrosti da proverava da li je ona to ozbiljno mislila“, rekao je juče Saša Milenić, poslanik URS-a iz Kragujevca pitajući Vladu Srbije ima li ona snage za poruke slične vrste.

I Dušan Obradović, poslanik DS, takođe iz Kragujevca rekao je da poslednje scene iz Kragujevca kada su po sali „više letele stolice nego košarkaška lopta“ odslikavaju stanje u društvu i upitao šta će nadležni da urade da se takvi izgredi više ne dešavaju.

„Država je nemoćna pred huliganima ili se tako predstavlja… Šta je potrebno da se uradi – novi zakon, strože kazne. Nemojte da ćutite i da dozvolite da mnogi mladi ljudi koji žele da navijaju za svoje klubove to ne mogu osim ispred TV“, rekao je Obradović. On je upitao i da li su u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim manifestacijama preduzete mere na formiranju evidencije nasilnika kako bi im se zabranio ulazak na sportske događaje.

„Imali smo prilike da vidimo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova vođeno pet godina od strane Ivice Dačića, a imamo utisak da se ništa nije pomaklo kako bi se suzbio huliganizam“, rekao je Obradović, koji je dodao da je loše što postoji zloupotreba takvih tema u javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari