Uređenje atarskih puteva na području Užica, započeto prošle godine, biće nastavljeno i ove godine. To je predviđeno aneksom Ugovora o korišćenju sredstava za revitalizaciju poljskih puteva na području grada, koji su potpisali Saša Milošević, užički gradonačelnik, i Zoran Knežević, direktor Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Prvobitnim ugovorom predviđeno je da se u 21 mesnoj zajednici asfaltira ukupno 94 kilometara poljskih puteva, čije uređenje počelo prošle godine, ali nije završeno.

– Do sada je Užicu isplaćeno 20 miliona dinara, tokom ove godine biće obezbeđeno još 38 miliona, a grad treba da obezbedi 11 miliona dinara – saopštio je Knežević.

Gradonačelnik Saša Milošević naveo je da je za te poslove ukupno predviđeno oko 70 miliona dinara, te da je završena prva faza, čija je vrednost bila oko 40 miliona dinara.

– Sada počinje druga faza. Ministarstvo je ispunio svoje obaveze, a grad će obezbediti 11 miliona dinara – rekao je gradonačelnik i poručio da će grad prijaviti i druge projekte u toj oblasti na konkursu tog ministarstva.

Na uređenju poljskih puteva, kako je rečeno, biće angažovane užičke firme Enteko, JKP Niskogradnja, Stabil-pro i Građevinsko preduzeće Ćumur, koji su ranije bile angažovane na istom poslu, a rok za završetak je 31. maj ove godine.

Knežević je najavio da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uskoro raspisati konkurs za nove projekte iz oblasti zaštite i uređenja poljoprivrednog zemljišta.

– To su, pre svega, projekti za izgradnju sistema za navodnjavanje, za čiju realizaciju će se koristiti sredstva od kredita Ujedinjenih Arapskih Emirata – rekao je Knežević, istakavši da je za uređenje poljskih puteva u celoj Srbiji u državnom budžetu za ovu godinu planirano 570 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari