Država selektivno ruši divlju gradnju

Pod okriljem noći srušen deo džamije u Zemun polju

Ostavite komentar


  1. Претпостављам да ће за дан два у Данас-у осванути текст добре и поштене Снежане Чонградин у коме ће се захтевати да се ови рушиоци колективно пошаљу у Хаг.

  2. Tek kada vidim Nikoliceve vikendice srusene verovacu u pravnu drzavu. Samo cisto sumnjam da cu to doziveti. Od pamtiveka mi smo bili korumpiran i bahat narod.

  3. Najgore od svega je to "tokom noći". Za greh nije ostavljeno jedno određeno doba, ali je njegovo prirodno vreme noć kad spavaju pametna mala i tupava velika deca i oni što stignu da izvrše zlo za dana. I uvek kad se ne vidi.

  4. Dragi gledaoci, sada ćete i vi biti na redu. Prvo Savamala, sada ovo, a u međuvremenu je počelo da se šalje celoj Vojvodini (za Srbiju neznam) rešenja za RUŠENJE OBJEKATA!!! Mi smo baš juče dobili, iako kuća ima građevinsku dozvolu, samo nema UPOTREBNU DOZVOLU, a kada smo hteli da legalizujemo kao naslednici, ta ista inspekcija nam je rekla da da će sve biti kolektivno sprovedeno u celoj Srbiji prilikom komasacije. Komasacijom je samo SVIMA ODUZETO OD NJIVA NEKI PROCENAT (3-5) A ZA KUĆE REŠENJE O RUŠENJU. E sada čekajte poštara sa plavom kovertom i mislite dotle gde ćete se iseliti.

  5. Jel bese Toma Nikolic ima nelegalnu kucu ili vikendicu? Sto njemu ne ruse? A sta je sa Kaludjericom, koliko se secam, celo naselje je bilo nelegalno… Ovo rusenje nocu podseca na rasizam, zasto nisu dozvolili objekat pa je morao da se gradi nelegalno?

  6. nije bas tako kao sto se misli.Sve sto je gradjeno i satelitski snimljeno do 2014,g {pod uslovom da je gradjeno na zemljistu koje je opstina preimenovala u gradjevinsko po DUP -u je u procesu legalizacije.Sve ostalo je pod znakom pitanja.Naravno izuzetak je Savamala a zna se izbog cega…

  7. Drzava koja dopusti da krsenje zakona bude uobicajeno i opsteprihvaceno prestaje da bude drzava, a njeni gradjani postaju zrtve nasilja i zakona jaceg. Dakle, moralo je da se rusi. E, sad, opcija je bila da se rusi danju, uz ocigledni bunt zainteresovanih koji zele da nelegalni objekat opstane, i uz sasvim verovatne sukobe, mozda i povredjene; ili nocu, pazljivo organizovanom akcijom u kojoj je rusenje obavljeno bez ijednog povredjenog. Ja stvarno mislim da je bolje ovo drugo. Inace, sire gledano, ne vidim zasto Beograd ne bi imao dzamiju. Islamska zajednica mora imati jednaka prava kao i sve druge verske zajednice. Doduse, treba spreciti da bilo koja, pa i Islamska zajednica ima veca prava od drugih. Buduci da postoje islamski tekstovi gde se nedvosmisleno trazi nametanje islamskih zakona ne-muslimanima, treba imati izvesnog razumevanja i za one ne-muslimane koji to ne bi zeleli i koji imaju odredjenu rezervu i oprez.

  8. Zukorlić ogorčen! Koji licemer. Dokle će ovaj čovek magarčiti Srbiju?

  9. Užasna sramota za Beograd i Srbiju. Kakvo pravo, kakav zakon, koristi se na najslabijima…Baš da vidimo kad će da ruše Zukotlićeve i Nikolićeve nelegalne objekte…Stidite se!!!

Ostavite komentar


Društvo

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije 10

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije

Vlada Srbije usvojila je danas Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije za period 2024-2028. godine kojom su, kao rizične, obuhvaćene oblasti policije, zdravstva, obrazovanja, lokalne samouprave, građevinarstva, finansiranja političkih aktivnosti, poreza i carina, javnih nabavki, privatizaije i javnih preduzeća.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.