Država zarađuje „otimanjem pokojnika“

Privatni pogrebnici optužuju JKP "Pogrebne usluge" da uz pomoć lokalnih vlasti uspostavlja monopol

Ostavite komentar


  1. Iz svog iskustva, nažalost, mogu da potvrdim da su u JKP“Pogrebne usluge“ cene najviše, da kada odete na šalter imate zagarantovano kuru nerviranja i stresa zbog službenika koji nikome ne izlaze u susret (da li su nestručni ili samo bahati i bezobrazni nije ni bitno) te ili pristajete ili problem rešite posle svađe sa njihovim šefom (dva puta mi se to dogodilo). Sa druge starane, zaista jeftiniji, privatnici, agresivno nastupaju (prosto napadaju) kod mrtvačnice u bolnicama (u dosluhu sa osobljem već imaju sve podatke o pokojniku). Ovakvo stanje nije od juče (uostalom kao i u celoj državi) i svakim danom se pogoršava. Ožalošćeni će i dalje biti na meti halapljivaca koji ne vide tuđu bol već samo šansu da ponovo zarade.

  2. Odvratni su i jedni i drugi. Trebalo bi strogo zabraniti otvaranje takvih prodavnica u zdravstvenim ustanovama i blizu njih a lekare koji „saradjuju“ sa njima najstrozije kaznjavati…lesinari odvratni.

  3. Lep je to osećaj kada znaš da i mrtav nekome trebaš i da računa na tebe. Da se neko i oko tebe mrtvog otima.

  4. Jedva čekam taj dan kada će ovo ludilo da prestane, i da se više nikada ne ponovi. Radikali, sps, i njihovi sateliti da se oteraju što dalje odavde, da ih više nikada ne vidimo, nigde, nikada.

  5. Moje iskustvo je delimično u skladu sa ovim tekstom. Kada nam je otac umro smrt je konstatovala Hitna pomoć u stanu. Neposredno posle toga na fiksni, kućni telefon, se javio zaposleni privatnog pogrebnog preduzeća. Već smo pozvali JKP pogrebne usluge i privatno preduzeće „otkačili“ tako da do cena nismo ni stigli. Majka mi je umrla u staračkom domu. Vlasnica doma je insistirala da pogrebne usluge obavi privatno preduzeće pozivajući se na član ugovora koji, po mom tumačenju je nejasno bio definisan. Cena uluga pogrebnog preduzeća sa kojim je ona imala sklopljen ugovor je bila značajno veća (bar 60-70%) u odnosu na cene JKP pogrebne usluge. Naravno opredelili smo se za JP pogrebne usluge.

  6. Verujte da ni privatnici u ovoj delatnosti nisu cvećke. U dilu su sa staračkim domovima i samo vrebaju kada će se vaš član porodice upokojiti i nude svoje usluge dok su te osobe još žive! Posle vam daju katalog sa kovčezima i vi izaberete, a u kapeli pred sahranu se pojavi neki potpuno levi model, naravno, jeftiniji nego onaj koji ste vi izabrali. I šta onda da radite, ne možete prebacivati pokojnika tu pred sahranu. Jako mi je žao što se i ovakve situacije u Srbiji zloupotrebljavalju, da čovek ne može dostojanstveno da ode kad se već ceo život zlopatio ovde. Gnusno ponašanje i ne znam kako ti ljudi misle da je zaradjivanje na tudjoj nesreći i nevolji nešto što ih neće nekada stići…

  7. Mene je zadesilo to da su me Pogrebne usluge odrale. Sahrana moje majke je kostala skoro 117000 dinara, a moj prijatelj je svog oca sahranio preko privatnika za ukupno 78000 din. Stos je bio u tome da mi je majka umrla u bolnici na Zvezdari i odmah su me iz bolnice uputli na Pogrebne usluge u njihovu prodavnicu pogrebne opreme u bolnici. Onda su mi nudili redom sanduk, cvece, itd. Ko je dozvolio da prodavnica pogrebne opreme bude u bolnici i da ovako love „umrle“. Lesinari!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.