Državna revizorska institucija utvrdila nepravilosti u poslovanju RTS-a

Ostavite komentar


  1. Slična situacija je utvrđena i za vreme A. Tijanića i N. Mirkova… I naravno nikom ništa. Nije problem u mizernim platama većine zaposlenih u RTSu, koje ne prelaze trideset-četrdeset hiljada dinara, pa im svakog meseca rukovodstvo isplaćuje 5 hiljada dinara socijalne pomoći, već su problem enormne varijabile od više stotina hiljada dinara koje svakog meseca prima, već godinama, par stotina povlašćenih. Onaj ko prima socijalnu pomoć je socijalni slučaj, hteo to da prizna ili ne, a takvih je u RTSu više od 2 hiljade. Ogroman novac se sliva u privatne džepove preko prenaduvanih televizijskih projekata i fingiranih javnih nabavki ili mimo njih. To su radila i skoro sva prethodna rukovodstva RTSa, ali ovi sada, zaista, nemaju meru. Pomoćnica generalnog direktora je upravo zbog toga, nedavno i sklonjena iz RTSa, ali se mnogi u rukovodećem kadru i dalje enormno bogate na račun javnog servisa.

  2. Ljudi imali u opste jedna drzavna firma
    koja radi po zakonu u ovoj drzavi? Ovo nije vise prikriveni kriminal kao nekad ,ovo je javni ‘transparetni’ kriminal i pljacka na svim nivoima. I jos kazu sta nam mozete ,sikter! Bice stvarno kao sto Bakic kaze jurnjava po ulicama…

  3. U RTS-u nema zakona kada je u pitanju zarada pojedinaca. Tamo se ne zna ko pije a ko plaća. U stvari plaćaju građani kroz preplatu a ponešto i država preko budžeta (što znači od poreza građana). Tamo ni sam bog ne bi mogao da napravi red jer taj nered traje godinama. Direktor može imati platu od 250 do 300 hiljada dinara, a pojedini voditelji u informativnoj redakciji i po 200 hiljada bonusa mesečno. Jedan sportski novinar ili izveštač u oblasti kulture koji radi 20 godina ima oko 35 hiljada dinara što je sramota. Totalni haos.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.