Državni vrh upoznat sa pedofilijom u SPC

Iako su predsednik Vučić, premijerka Brnabić i druge državne institucije odavno obaveštene o seksualnom zlostavljanju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi

Ostavite komentar


  1. Ovo je u skladu s onim sto je izjavio advokat Mladen Kesar na pitanje zašto je tužena crkva, a ne pojedinačni sveštenici: “Više puta obraćali smo se Patrijaršiji sa zahtjevom da pojasne njihov stav prema ovom slučaju, imajući u vidu da su patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije, prema pisanju pojedinih medija, priznali da su upoznati sa dokazima o pedofiliji u redovima SPC. Postoje, naravno, i sudske presude koje nisu izvršene zbog mogućeg uplitanja vlasti i SPC u rad suda, tako da je odgovornost sveštenika, a i cijele SPC, teško osporiti”.

  2. Jeste bio mlad ali vec u Centralnoj otadzbinskoj upravi, zestoko se prepustio porivu da bude veliki Srbin i pravoslavac i ja sam mu cvrsto usadio nase tradicionalne vrednosti ai sada ga redovno ispovedim.

Ostavite komentar


Društvo

Simptomi urinarne infekcije i koga češće pogađaju 9

Simptomi urinarne infekcije i koga češće pogađaju

Urirnarne infekcije jedan su od čestih razloga zbog kojih se javljamo lekaru, naročito leti. Učestalo mokrenje, bol, peckanje prilikom mokrenja, urin neprijatnog mirisa, mutan ili tamno prebojen, bol u donjem delu stomaka, krv u urinu, povišena temperatura najčešći su znakovi koji prate urinarne infekcije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.