Posle izbornog fijaska DS-a na nedavno održanim parlamentarnim izborima mnogi njeni članovi napustili su stranku. To se dogodilo i u Velikom Gradištu, gde je predsednik Opštinskog odbora DS-a i kandidat za poslanika Slađan Marković podneo neopozivu ostavku na sve funkcije i članstvo, zbog, kako kaže, moralnih razloga i trajno poremećenih ljudskih odnosa u Opštinskom odboru.


– Izašao sam iz stranke jer smo ostvarili veoma loš rezultat, samo 4,6 posto. Razlog tome je i što je većina članstva radila u korist izborne liste Borisa Tadića, a ne svoje. Zbog toga sam podneo neopozivu ostavku na članstvo u DS-u, kao i na sve stranačke funkcije. Svoje političko delovanje nastaviće u GG „Za selo i grad“ Dragana Milića, koja je na čelu opštine i koja uspešno upravlja njome – rekao je Marković i dodao:

– Sa mnom u pomenutu Grupu građana prešlo je pet od šest odbornika DS-a, kao i dva člana Opštinskog veća i savetnik predsednika opštine.

Saziv Skupštine opštine Veliko Gradište broji 35 odbornika, od čega je desetoro činila odbornička grupa GG „Za selo i grad“. Pripajanjem članova Demokratske stranke ovaj broj se sada povećao na petnaest, dok demokrate u Skupštini predstavlja jedan odbornik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari