DS Novi Sad: "Zaustaviti gradnju garaža dok ne bude kasno" 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu zahteva da se odmah obustave radovi na izgradnji javne garaže pored zgrade Skupštine Vojvodine, utvrde stvarne štete nastale na zgradi pokrajinskog parlamenta, sprovede nezavisna istraga o uzrocima oštećenja i kazne krivci.

Ukoliko su, kako tvrde investitori u izjavi za medije, sleganje tla i pucanje zidova na susednim objektima bili očekivani, onda je nužno ispitati i utvrditi odgovornost pojedinaca i institucija koje su izdale neophodne saglasnosti za početak radova, navode iz DS-a.

„Zbog bezbednosti objekata i građana, neophodno je takođe zaustaviti i gradnju javne garaže u ulici Modene. Sa pravnog i sa stručnog i sa svakog drugog aspekta, apsolutno je nedopustivo da se u najužem centru grada uopšte započinju graditeljski poduhvati koji ugrožavaju postojeće objekte, pa tako i bezbednost građana“, poručuju u saopštenju.

Oni upozoravaju na to da se u neposrednoj blizini gradilišta nalazi niz stambenih zgrada i da nesumnjivo, ukoliko su već evidentna oštećenja na skupštinskoj zgradi, postoji opasnost da i ti objekti na isti način budu oštećeni.

„U gradu je već zabeležen niz slučajeva u kojim su se u istovetnoj situaciji rušile zgrade i ljudi ostajali bez krova nad glavom. Stoga je neophodno preduzeti sve potrebne mere, uključujući i zaustavljanje radova, da bi se predupredili mogući problemi i sačuvala statička osnova i konstrukcija stambenih objekata u Ulici vladike Platona“, zaključuju iz gradskog odbora Demokratske stranke.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari