DS podržao inicijativu da se u Novom Sadu podigne obeležje u čast Kristijana Kostića Blekija 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/EV)

Predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke (DS) Nebojša Novaković podržao je danas inicijativu nevladinih organizacija da se u Novom Sadu podigne obeležje u čast šezdesetjednogodišnjeg uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija koji je na ulici prebijen na smrt, saopšteno je danas iz DS.

Novaković je istakao da se Novi Sad, pa i cela država, suočavaju sa ozbiljnim porastom nasilja i da je neophodno što pre preduzeti određene mere kako bi se nasilje obuzdalo, a građani podsetili na važnost solidarnosti i poštovanja različitosti.

„Želim da živim u Vojvodini u kojoj se naše različitosti doživljavaju kao nešto što nas čini boljim ljudima svakoga dana, a ne u Vojvodini u kojoj građani strahuju za svoj život“, kazao je Novaković.

On je dodao da se treba odužiti Blekiju tako što će mu društvo pokazati da nije zaboravilo na solidarnost i toleranciju i da ga se seća „baš onako kako je i zaslužio“.

Novaković je naglasio i da je aktuelni režim odgovoran za porast nasilja koje sve češće rezultira najstrašnijim ishodom, jer ne samo da nasilnike ne privodi pravdi i građanima ne pruža neophodnu zaštitu, već posredstvom režimskih medija dodatno promoviše nasilno ponašanje kao prihvatljivo, a ponekad čak i poželjno.

On je pozvao građane da podrže inicijativu nevladinih organizacija i odaju počast Blekiju, ali i da se uključe u javni život, kako bi u svakodnevicu vratili pristojnost, toleranciju i solidarnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari