Gradski odbor Demokratske stranke, nakon odluke Grada da uvede dimničarinu, odnosno plaćanje usluga korišćenja odžačara, izrazio je nezadovoljstvo i najavio peticiju za ukidanje ove odluke.

– Ova odluka podrazumeva da svi korisnici dimničarskih usluga – građani Novog Sada na mesečnom nivou po kvadratnom metru stambenog ili poslovnog prostora putem objedinjene naplate plaćaju korišćenje usluge odžačara JKP Stan.

Prema zvaničnim podacima JKP Informatika, u Novom Sadu postoji nešto više od 9,3 miliona kvadratnih metara stambenog prostora i kada tome dodamo površinu poslovnih prostora dolazimo do brojke od oko 10 miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora. Drugim rečima, JKP Stan će po osnovu pružanja dimničarskih usluga prihodovati oko 10 miliona dinara na mesečnom nivou – saopštili su iz DS-a uz konstataciju da je dimničarina „još jedan namet koji bi trebalo da obezbedi sredstva za funkcionisanje JKP Stan koje je u teškoj situaciji, kao i da naplaćivanje ove usluge nije u skladu sa zakonom“. Građani Novog Sada mogu potpisati peticiju protiv ove odluke na sajtu www.peticije24.com ili u subotu na jednom od osam štandova koji će biti organizovani na različitim lokacijama u Novom Sadu. U subotu će se od 10 do 12 časova prikupljati potpisi protiv naplate dimničarine i to na sledećim lokacijama: Futoška pijaca, Limanska pijaca – ulaz 1, Limanska pijaca – ulaz 2, Merkator, Detelinarska pijaca, Riblja pijaca, Centar – ugao Modene i Zmaj Jovine, Novo naselje – Roda i Maxi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari