DS priprema zakon o vraćanju penzija i zahteva razrešenje predsednice REM-a

Ostavite komentar


  1. Vidim da samo pominjete privremeno oduzete penzije ali uopšte nepominjete kategoriju penzionera koji ma su trajno umanjene penzije i do 20posto,zato što po novom njihovom zakonu ijako imaš 40 god radnog staža a nemaš 65god života trajno ti se umanjuje penzija.Npr u francuskoj su godine života62 ,ko je ranije otišao u penziju kad napuni 62 godine prima punu penziju .Gospodo čelnici DSa čiji sam i ja član pozabaviti se ovom temom neokolišavajte mnogo penzionera je oštećeno po ovom osnovu a da ne pričam o ženama koje izjednačavaju sa muškarcima i cede ih kao suvu drenovinu.Hoće da žena radi ,da rodi i da ima isti staž kao i muškarci???.

  2. TO JE PAMETNO URADITI. GLUPOST JE I UMANJENJE PENZIJE KO SE PENZIONISE RANIJE.MOZDA OSOBA NIJE SPOSOBNA VISE DA RADI PA MORA DA IDE .

  3. A,da li Ce se ikada neko pozabaviti sa onim ljudima koji su nekada davno,pre svih ovih podizanja starosnih i godina staza,kada su se dsavale one stvari da firme odlaze pod stecaje,a ljudi koji su imali trcu kategoriju invalidnosti dobili 50% penzije,jer nije bilo radnog mjesta za njih,sta Ce sa njima biti i dokle Ce oni primati tu crkvicu od 9000-10000 din,zar nije to sramota,zar nije sramota da jedan poljoprivredni penzioner koji je nasledio tu penziji ima isto toliko,razmislite gospodo i o tome,s da uvek bilo i bice ko ima daj mu jos vise ko nema pa i ne treba mu,ali zato ćemo mu sto ne placa dazbine poslati na vrata javne izvršitelje..

  4. Bravo za Zakon DSa
    Slazemo se da se vrate Penzije Ljudima al u onom Obimu od 2012 Godine
    Bez ovih Uvecanja

  5. Taj penzioni fond bi trebalo baš pročešljati ima tu penzionera koi su dobili lažnim podnescima penzije a bave se privatno svojim poslom i žive dva aršina koriste ovo za sigurnost a ovamo ću da zaradim u svom poslu se ne ustručava a nekima je sve u proceduri u tanku dlaku i starost i staž ne daj bože da nemaš sve UMANJI da bi neki imali pa svakom pitanju sam razočarana radila 37,5 meseci imam 61 godinu i moram starost da čekam umanjenje mi ne gine te nemaš pun staž te nemaš starost a već sam se potrošila sva pa ni snage nemam da radim,,,,gde mi je mesto baš bi volela znati,,,a sve sam prešla što se može preći i sada crkni a tamo vračare penzije umanjene,,,gospodine Lutovac koliko ja znam,a znam i plate su bile umanjene za početak 10 posto a do kraja je to išlo i na više tako da smo osiromašeni svi za to a ne samo penzioneri,,

  6. Radila sam u drzavnoj firmi. Plata mi je bila umanjena 10% nekoliko godina, kao i penzionerima. Samim tim mi je i prosek za penziju umanjen. Firma je prodata, otisla sam na biro dve godine, opet umanjen prosek za penziju. Sa biroa u prevremenu penziju sa radnim stazom od 39g, 4m, 14 dana i 58g i 4m starosti, odlazim u prevremenu penziju sa trajnim umanjenje od 19.72%.
    Mnogo nas je ovakvih, misli li neko na nas? Sramo

  7. Da si se za to zalagao pre izbora bolje bi prosao.Ali i sada nije kasno samo nastavi idu lokalni izbori.

  8. Sve TV stanice su im odgovarale dok su bili na vlasti kad tadasnja opozicija nije mogla da se oglasi.

  9. Opet zaobilaziti seljake njihova fiktivna zaduženja i njihove penzije ješćete …!

  10. @Slavko Cosic
    Nekada je i kod nas bilo da se penzija povecava kad napunis godine potrebne za penzionisanje ali ovima se to ne isplati jer ko ce poplacati ove silne fiktivne radnike kojima je uglavnom zadatak da botuju.

  11. Poranili ste sa penzijama. To ste trebali kstavjti za pred izbor nu kampanju. Sad vam penzioneri ne trebaji. Sto se vas tice vi ste imali sansu dugu 10 do 16 godi a i iskiristili ste je za licne i terese a drzavu i narod doveli na prosjacki stap. Boljs ne da cutite i budete sretni sto ste tu gde jeste.

  12. Dali je normalno da muskarci na porodicnu penziju imaju pravo samo ako u trenutku smrti bracnog druga (supruge) imaju 58 g a zenama je dovoljno 45(48)g pa cekaju 53 g da bi je dobijal Postavljam pitanje dali je tu narusena rodna ravnopravnost zene imaju klizni period a muskarci nista dali postoji neka greska molim da mi odgovorite

  13. Dok se penzioneri ne organizuju i ne izađu na ulicne proteste i blokade niko im nece vratiti ukradeno.

  14. Kada sam počela primati penziju bila je knap 200DM. 2014 pala je na 4€ sada iznosi 10€. Ko je pojeo moju penziju. Šta mogu za to kupiti. Ona bi sada trebala biti više od 100€. Ko će mi nadoknaditi izgubljeno. Ili se čeka da umrem

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.