DS: Ružić momentalno da podnese ostavku zbog skandala sa Kristijanom Golubovićem 1Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Demokratska stranka zahteva od ministra Ružića da razreši dužnosti direktora Osnovne škole „Đura Jakšić“ na Kanarevom brdu, zbog toga što je dozvolio višestruko osuđivanom kriminalcu Kristijanu Goluboviću da boravi u ovoj  školi i neovlašćeno snima prostorije i učenike škole, a potom i sam da podnese ostavku na mesto ministra prosvete, saopšteno je danas.

Oni su u saopštenju ovaj događaj okarakterisali kao „nezabeležen skandal u istoriji obrazovanja“ i istakli da se ovime dopušta glorifikacija osobe sa kriminalnim dosijeom, i da je najodgovorniji direktor koji je to dozvolio.

„Međutim, od odgovornosti ne može biti amnestiran ni ministar Ružić, jer je skandal, između ostalog, i posledica višegodišnjih farsi od konkursa za direktora škola, na kojima se biraju politički najpodobnije, a ne najkompetenije ličnosti.  Sa druge strane, ovo nije prvo snimanje muzičkog spota u školama. Posle DJ Krmka i Jelene Karleuše – i Crni Cerak, sa sve Kristijanom Golubovićem, je dobio dozvolu da svoj spot snima u školi“, navodi se u saopštenju.

Prema njihovom mišljenju, ministar Ružić je morao i pre poslednjeg skandala da usvoji mehanizme kojima će sprečiti korišćenja školskih prostorija za aktivnosti koje nisu namenjene učenicima.

„Zbog toga, Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke zahteva i od direktora OŠ „Đura Jakšić“ i od ministra Ružića ostavke, bez ikakvog odlaganja“, zaključili su u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari