DS: Sindikati u prosveti pod pretnjom vlasti potpisali protokol koji liči na pamflet SNS

Ostavite komentar


  1. Ja ne znam šta hoće više ovi prosvetari?Nikada veće plate nisu imali kao sada,svi zahtevi se njima ispunjavaju.A najviše ne radnih dana oni imaju.Više ne rade u godini nego što rade.

  2. Kako vas, kao medije koji treba da govore istinu, nije sramota da toliko lažete!? Pretnje od strane vlasti su nebuloze, a i prosvetari, imaju li razloga za štrajk!? Iskreno, ne!

  3. Tako je, sada su prosvetni sindikati krivi sto ne strajkuju u godini kada su dobili najvece povecanje plata u novijoj istoriji. Inace kada je DS vodila ovu pricu, pregovaralo se da li ce povecanje biti 2 ili 2,5 odsto godisnje.

  4. Просветни сам радник већ око 15 година, никада горе није било, овај „договор“ је само предизборна кампања а дебили нека се пецају.
    Видим по коментарима да нам је и ово превише… ја ћу из просвете отићи ускоро, ако све буде по плану, као што су већ многи отишли, а ви се запитајте ко ће вам учити децу. Мањак је математичара, информатичара, физичара, наставника страних језика…и углавном те предмете држе учитељи а већ годинама уназад учитељски факултет уписују ђаци који су били довољни и добри у средњој школи, који нису ни за себе могли нешто да науче, како ће неког другог научити?! Ах да, ма то није ни битно, само нек је паризер појефтинио.

  5. Nije važno kolika je plata, važno je šta za taj novac možeš kupiti. Bilo je, ne tako davno, vreme kada su plate bile u milijardama dinara i za platu se mogla kupiti šibica. A to što hoće prosvetari, ne treba da te se tiče, ionako je očigledno da si zaobišao obrazovni sistem.
    Samo se zapitaj, da nije nas prosvetara, da li bi neko mogao biti lekar, inženjer, pilot, advokat, ekonomista…da ne nabrajam dalje.

  6. Vise mi je muka od ovih prosvetara koga oni uce i sta zato su nam deca skoro nepismena

  7. Prosvetari treba da su ljudi od ugleda, koje svi poštuju a pretvoriše ih u nižu klasu. Da li iko misli ko će decu da nam uči za neku godinu?

  8. Koliko ružnih i polupismenih komentara, pa nije čudno da i vlast ponižava prosvetne radnike. Predstavnici sindikata nisu dorasli marifetlucima i manipulacijama, ove vlasti? Ne smete da odustanete od zahteva, za bolje uslove rada, za pravedno zaposljavanje, po konkursu, za smanjenje broja ucenika u odeljenji i smanjenje administracije, za zaposljavanje pedagoga, psihologa i čuvara, u svakoj skoli, za pristojno opremljene kabinete i fiskulturne sale (stadioni nisu i ne mogu biti prioritet), i mnogo toga jos, pored pravicne nadiknade za svoj rad. Da bi vas djaci postovali, morate biti pozitivan primer.Sindikati vas, svaki put, prodaju i izvrgnu ruglu i podsmehu.
    Pozovite ih na odgovornost i menjajte ih. Pokazite odlucnost i jedinstvo! Njih je malo, VAS JE VIŠE!

  9. Meni je muka od onih koji misle da mi imamo puno odmora, rintamo preko školske godine, pišemo pripreme nakon nastave, ispravljamo kontrolne, ispravljamo u sveskama pismene vežbe, pravimo projekcije…, čuvamo i trpimo decu nepismenog ološa koji razmišlja na ovaj način.
    Sva sreća, nas cene pametni ljudi, sa čijom decom je zadovoljstvo raditi.

  10. I botovi misle da ih niko neće prepoznati? Evo ih na radnom zadatku na sajtu lista Danas. Treba da zarade radno mesto za koje nisu kvalifikovani, ali zalaganjem u sekti su zaslužili više od svih ostalih. Plus, mržnja ka prosvetnim radnicima raste jer moraju da se bave sopstvenom decom za vreme raspusta.
    Svi u prosveti treba momentalno da istupe iz sindikata.
    Spremačice i majstore niko ni da pomene.

  11. Што се чудимо,када смо чули синоћ на ТВ.да наш председник своје грађане омаловажава (неписмени)то су његове речи,а ми очекујемо да нам уважава професоре, учитеље.Сведок сам да дете у трећем разреду моли учитељицу да му завеже пертлу то што је обавеза родитеља,али није ни чудо нема времена јер ко би онда писао коментаре и вређао исту ту учитељицу којој је поверио дете и знајући да је тамо на сигурном дај да седнем и испљујем мало просветаре.Каква срамота.Сви су их понизили од државе преко родитеља до локалног шерифа.Драги родитељи будите безбрижни . Одоше просветаре,а децу учите сами и са теткицама.Извињавам се свим родитељима који уважавају просвету.

  12. Nikada kao poslednjih godina prosvetni radnici imali ovoliko obaveza ,ovoliko pritisaka sa svih strana,ovoliko odgovornosti ,a opet samo da prežive,sa ovako bednom platom. Sramota,to je temelj društva.

  13. Kako prepoznati bota? Prvo – nepismen je! Drugo – mrzi prosvetare i sve pametnije od sebe a zato i jeste nepismen. Nemoguća je misija naučiti i opismeniti nekog ko mrzi da uĉi i zato mrzi onog ko ga uči. Ne dajte se prosvetari, ko će nam učiti decu? Ovi śto su kupili diplome na pijaci?

  14. Gle koliko botova i ovde! Pljuju po prosvetarima. Šta će, kada nemaju kapacitete da sami donesu odluke. Tuga.

  15. Da ti Milane radaiš u prosveti, bilo bi te sramota šta pišeš i znao bi koliko grešiš! Koji bre raspusti? Moj godišnji odmor je od 13.07. – 08.08. Pola jula i ceo avgust je crnački posao (a odbiju i razredno starešinstvo za dva meseca). Časovi u školi su najlakši deo posla prosvetnog radnika (to je samo 20% posla). Pripreme, dežurstva, komisije, elaborati, obuke, učenje novih programa, administracija, razgovori sa decom, roditeljima, priprema i pregled radova… lično ja, bar 4 sata kod kuće radim dnevno da sve „skockam“ za naredni dan. Radimo kao robovi, a svako ko ne zna šta radi jedan prosvetar samo pljuje i priča gluposti. Ako nešto ne znate, onda bar ćutite.

  16. Da niste bili bahati, da ste bili normalni i ispunili obećanje dato narodu i lustraciju sproveli sve bi bilo drugačije. Obrazovanje ste dali SPS -u. I šta sad? Napravite plan za normalizaciju zemlje,stav oKosovu, o natalitu. Ako hoćete više morate da platite. Nema dž a plan je dobar.

  17. Prosveta nema sindikate, već razjedinjenu bagru. Sindikati nisu pod pritiskom SNSa, oni jesu SNS. Država ih plaća legalno, a oni kao da se bore za nas….a ni vi niste ništa bolji!

  18. Evo ja molim roditelje i drzavu …..UKINITE DRŽAVNE SKOLE!!!! KO IMA KUPICE DECI DIPLOMU KO NEMA OSTACE BEZ DIPLOME.Roditelji dragi srecno vam bilo i svako dobro vašoj deci.Prosvetni radnik

Ostavite komentar


Društvo

"Simbolički ukor" Mađarskoj: EU sastanci ministara premešteni iz Budimpešte u Brisel 10

„Simbolički ukor“ Mađarskoj: EU sastanci ministara premešteni iz Budimpešte u Brisel

Visoki predstavnik za spoljnu politiku Žozep Borel saopštio je danas da će ;EU održati sledeće sastanke ministara spoljnih poslova i odbrane u Briselu umesto u Budimpešti, što je verovatno "simbolički ukor" Mađarskoj zbog njene "odmetničke" diplomatije u pogledu Ukrajine, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE). Promena mesta sastanaka koji treba da se održi od 28. do 30. avgusta predstavlja udarac reputaciji Mađarske samo nekoliko nedelja pošto je preuzela rotirajuće predsedavanje Evropskom unijom.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.