Vladajuća koalicija u Boru, koju čine Ujedinjeni regioni Srbije, DS i SPS, uzdrmana je odlukom nekoliko članova gradskog veća da onemoguće prekjučerašnje zasedanje tog tela. Za odlaganje sednice, na kojoj je, između ostalog, trebalo da budu predloženo povećanje zarada zaposlenih u opštinskoj upravi i rebalans budžeta, bili su članovi veća iz DS-a, ali i članice URS-a – Pokret „Živim za Krajinu“ i Socijaldemokratska partija.


DS je zamerila predsedniku Veća i predsedniku opštine Bor Nebojši Videnoviću što je materijal za sednicu dostavljen članovima gradske vlade uoči zasedanja i zatraženo je odlaganje za 4. april. Član gradskog veća iz DS-a, Saša Skrobonja, zamerio je G17 plus što demokrate nisu pozivane da učestvuju u izradi materijala za veće. Prema njegovim rečima, sednica je neadekvatno pripremljena.

– To potvrđuje i činjenica da je sednica Veća kasnila, jer se doštampavao materijal. Time se krši Status opštine i ne poštuje se koalicioni dogovor, rekao je Skrobonja. Inače od 10 prisutnih članova veća, za nastavak sednice bilo je samo četiri člana iz G17 plus i SPS.

Zategnuto još od formiranja vlasti

Zategnuti odnosi DS-a i Pokreta Živim za Krajinu sa jedne, i G17 plus sa druge strane, traju gotovo od formiranja vladajuće koalicije nakon prevremenih izbora 2010. godine. Ti odnosi poremećeni su nakon što je opština na nedavnoj licitaciji prepustila jednom privatniku kupovinu gradske autobuske stanice, koja je, prema dogovoru koalicije, trebalo da pripadne na upravljanje Demokratskoj stranci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari