DSHV i Žigmanov: Pisanje medija o Severini utiče na hrvatsku zajednicu u Srbiji 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) i njegov predsednik Tomislav Žigmanov, ministar Vlade Srbije, ukazali su da sadašnje pisanje o Hrvatskoj u pojedinim medijima u Srbiji utiče i na hrvatsku zajednicu u Srbiju.

 

Napisi u tim medijima bliskim vlastima pošto je hrvatska pevačica Severina Vučković koju su srpski policajci ispitivali na granici, kazala da neće da dodje u Srbiju dok je na vlasti Aleksandar Vučić.

Žigmanov je na društvenom mreži „Iks“ (X) objavio fotografije naslovnih strana s naslovima „Baražna paljba iz Zagreba, ustaše udarile na Vučića“, „Seve voli samo srpske pare“.

„Iz rakursa građana hrvatske nacionalnosti u Srbiji, nije lako ovako šta izdržavati… A niti smo krivi, niti pridonosimo tako čemu, no pojedini mediji čine prilike u javnosti teško podnošljivim… Čemu i zašto?“, pitao je on.

DSHV je u objavi na mreži „Iks“ ukazao „na veliki broj medijskih objava i antihrvatski ton u pratećim reakcijama“ povodom slučaja Severine.

Pored toga, ta stranka smatra da „veliki broj medijskih objava i antihrvatski ton u pratećim reakcijama o navodnom hapšenju hrvatskog državljanina u okolini Beograda sigurno utiče na obnavljanje i širenje negativnih stavova i stereotipa o Hrvatima, što drirektno trpe Hrvati u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari