Demokratska stranka Srbije očekuje da pregovori o formiranju vlade uskoro budu nastavljeni, radnim sastancima, kojih će biti više i u kojima će učestvovati verovatno potpredsednici ili čelnici izvršnih odbora, saopštio je portparol DSS Andreja Mladenović na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Demokratska stranka Srbije očekuje da pregovori o formiranju vlade uskoro budu nastavljeni, radnim sastancima, kojih će biti više i u kojima će učestvovati verovatno potpredsednici ili čelnici izvršnih odbora, saopštio je portparol DSS Andreja Mladenović na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Mladenović je kao medijsku spekulaciju naveo „saznanje“ pojedinih medija da vlada neće biti formirana pre sednice Saveta bezbednosti o statusu Kosova. „Ne znamo ni kada će biti sednica Saveta bezbednosti i treba pitati one koji lansiraju takve informacije šta stoji iza njihovih tvrdnji“, dodao je Mladenović. Prema njegovim rečima, DSS će biti „krajnje konstruktivna“ u pregovorima o vladi. „Ne možete da pregovarate sa onima koji neće sa vama ili koji uopšte neće da pregovaraju“, primetio je on, izrazivši nadu da će nova izvršna vlast biti formirana pre 31. marta, kada ističe privremeno finansiranje.
– Ne treba nasedati katastrofičnim scenarijima. Niko neće dozvoliti da država stane posle 31. marta, poručio je portparol DSS, dodajući da ako vlada ne bude formirana do tada, nije nemoguće da posebnim zakonom bude rešeno pitanje finansiranja države.
Komentarišući pojedine poruke iz Brisela da na čelu ministarstva unutrašnjih poslova i BIA ne treba da ostanu sadašnji čelnici Dragan Jočić i Rade Bulatović zato što Ratko Mladić nije uhapšen, Mladenović je rekao da takve izjave predstavljaju neprihvatljivo mešanje u unutrašnje stvari. Na pitanje da li je DSS zadovoljna radom službi bezbednosti i ministarstva, on je odgovorio potvrdno, navodeći da je „sve što je bilo u nadležnosti republičke vlade odlično funkcionisalo“, ali da je bilo problema u radu vojnih službi bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari