Dolaskom na miting u Doboju predsednik Srbije i DS Boris Tadić dao je podršku Miloradu Dodiku, „istom onom koji tvrdi da u Srebrenici nije počinjen genocid i koji stalno potencira otcepljenje Republike Srpske“, saopštila je juče Stranka demokratske akcije.

Predstavnici vodećih stranaka iz Srbije uzeli su učešće u predizbornoj kampanji u Bosni i Hercegovini. Tadićeva Demokratska stranka podržava Dodika i njegovu Stranku nezavisnih socijaldemokrata, Demokratska stranka Srbije je na strani Srpske demokratske stranke, dok se lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić pojavljuje se na tribinama SNS-a u Republici Srpskoj. Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić nedavno je prisustvovao izbornoj konvenciji Socijalističke partije RS u Banjaluci.

– Došao sam da podržim svoje prijatelje Mileta (Milorada Dodika), Nebojšu (Radmanovića), Špiru (Nikolu Špirića) i sve ostale kandidate Stranke nezavisnih socijaldemokrata kao i celi SNSD – izjavio je Tadić u sredu uveče na centralnom mitingu Dodikove stranke u Doboju.

Tadić je kazao da podršku pruža svojim prijateljima koji „najbolje vode Republiku Srpsku“ te da sa Dodikom „godinama povezuje naš narod“.

– Mi gradimo mostove, škole, mi gradimo jedinstvo i radimo na tome da građani Republike Srpske budu ravnopravni građani Srbije – kazao je predsednik Srbije, kako je navedeno na internet portalu SNSD-a.

Kandidat SNSD za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik je uzvratio da on i njegovi glasači „vole Srbiju i nastaviće navijati za nju“.

– Srbija je pokazala političku i socijalnu odgovornost prema Republici Srpskoj kupujući Telekom Republike Srpske, a Republika Srpska je Srbiji poklonila i poklanja ljubav – kazao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari