Današnjim žrebom u Kombank areni biće poznat redosled duela u finalu Dejvis kupa između Srbije i Češke koja je dolaskom Tomaša Berdiha u Beograd igrački kompletna i za razliku od domaćina bez problema iščekuje nadmetanja.

Prema prognozama, Novaku Đokoviću se pripisuju obe pobede, Berdihu daju veće šanse s kim god da bude igrao u petak, pa se nameće zaključak da će važan poen u konačnoj odluci da li „salatara“ ostaje u Beogradu kao i 2010. ili se vraća u Prag na još najmanje godinu dana biti onaj u dubl. Da igra parova u subotu može presuditi smatra i najbolji gostujući teniser.

– Definitivno će biti najvažniji poen u dubl. Dobijali smo ga mnogo puta u prošlosti, za Radeka Štepaneka i mene rezultati sve govore. Izgubili smo samo jedan od poslednjih 13 mečeva. Pokušaćemo da nastavimo taj dobar niz, imamo dovoljno iskustva i nadam se da će nam to pomoći da pobedimo. Međutim, neće biti jednostavno, ovo će biti najveće iskušenje do sada. Kada za Srbiju igra Novak, ona je jedna od najjačih reprezentacija na svetu. Igraće kod kuće na podlozi koju su sami birali. Dejvis kup je takvo takmičenje u kojem je potrebno dobiti tri poena i svaki meč je jednako važan – naglasio je Berdih.

Da su potpuno spremni za sve mečeve, istakao je i Radek Štepanek. On je dodao da će ukoliko dobije priliku dati sve od sebe da slave, ali da je Srbija domaćin sa dobrim igračima i na podlozi koji je birala i koja joj najviše odgovara. Istovremeno, prinudni selektor Češke Vladimir Šafarik naveo je kao ohrabrenje što je dugogodišnji kapiten branioca titule Jaroslav Navratil izašao iz bolnice u kojoj je zbrinut zbog plućne embolije.

– Ponosan sam što sam u prilici da vodim četvoricu sjajnih tenisera. Želja nam je da trofej vratimo u Češku. Trenirali smo naporno, daćemo sve od sebe u Areni. Branićemo titulu i nadamo se da ćemo uspeti u konačnom cilju – najavio je Šafarik.

Sporije nego u Londonu

– Uslovi su drugačiji nego u Londonu na završnom turniru. Loptice su sporije i teren je nešto sporiji. Moramo se navići, ali to nisu generalno neke velike razlike, jer je teren dobro pripremljen. Kraj je sezone, mnogi teniseri su već na odmoru, ali verujem da bi se mnogi menjali sa nama i bili u finalu Dejvis kupa – uporedio je Tomaš Berdih uslove u Kombank i O2 areni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari