Južna Amerika dobiće novog šampiona na Kopa Amerika, a ko će biti drugi finalista u nedelju, uz pobednika sinoć odigranog meča između Urugvaja i Paragvaja, biće poznato nakon večerašnjeg duela Paragvaja i Venecuele. Biće to drugi njihov okršaj u samo nedelju dana, budući da su se sastali u prvoj fazi u grupi B kada je meč okončan bez pobednika (3:3).


Paragvaj je daleko uspešniji u dosadašnjem međusobnom odmeravanju snaga. Na 17 susreta slavio čak 13 puta, u dva navrata nije bilo pobednika, dok je Venecuela samo dva puta sa terena izašla podignute glave. Gledajući i nastupe na prvenstvu Južne Amerike crveno-beli su uspešniji. Paragvaj je dva puta podizao pobednički pehar (1953. i 1979.), pored toga je još pet puta igrao u finalu, a najnižu stepenicu pobedničkog postolja zauzimao je u sedam navrata. Međutim, biće ovo prvo polufinale za Paragvaj još od 1993. kada je ustanovljen nov format takmičenja sa 12 timova.

– Nismo imali sreće u prvom susretu sa Venecuelom u grupi B (3:3), ali nam se sve vratilo u četvrtfinalu. Nadam se da će sreća i ovaj put biti uz nas i da ćemo proći u veliko finale – rekao je napadač Paragvaja Neslon Valdez.

S druge strane, Venecueli će ovo biti prvi veliki rezultat na takmičenju koje se održava od 1916. godine. Ujedno, ovo je i najveći uspeh venecuelanskog fudbala na međunarodnoj sceni budući da nisu učestvovali na svetskim prvenstvima, odnosno da su u dva navrata samo bili na domak plasmana (1958. i 1974.) kada su se povukli.

– Moji igrači se sa ovim neće zadovoljiti. Nismo arogantni, samo smo svesni svojih mogućnosti, svojih prednosti i pokušaćemo da damo sve od sebe da se nađemo u finalu. Tako je bilo i protiv Čilea, to ćemo uraditi i u meču sa Paragvajem – istakao je trener Venecuele Cezar Farias.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari