Dugoročna vremenska prognoza: Kakvo nas vreme očekuje do kraja jula? 1Foto:(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Sudeći prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), dugoročna vremenska prognoza do 26. jula donosi nam vreme sa temepreaturama u proseku najvišim od 26 do 34 stepena Celzijusa, a i kraj juna biće prilično topao.

Vremenska prognoza za subotu donosi nam u većem delu zemlje priliv toplog vazduha iz Afrike, pa će maksimalne temperature biti između 30 i 34 stepena Celzijusa.

U nedelju će biti još toplije – najviše temperature kretaće se do 37 stepeni uz tropske noći.

Iako je prognoza za naredni period samo orijentaciona, te podložna promenama, padavine bi trebalo da budu minimalne.

Vremenska prognoza do 26. jula

U Beogradu minimalne temperature bi od 29. juna trebalo da budu visoke, od 18 do 22 stepena, što znači da nas ponovo čekaju tropske noći.

Što se tiče padavina, prema najavi RHMZ, njih bismo mogli da očekujemo početkom jula, dok će većim delom meseca biti suvo.

vremenska prognoza Beograd
Foto: RHMZ

I u Novom Sadu i Kragujevcu će biti slična situacija, sa najvišim temperaturama od 25 do 33 stepena, dok će najniže temperature iznositi od 17 do 21 stepen.

Vremenska prognoza za Niš, sudeći prema poslednjim podacima RHMZ, za nijansu je bolja, pošto najviše dnevne temperature neće prelaziti 31. podeok na Celzijusovoj skali. I najniže temperature će se kretati od 15 do 19 stepeni. Prvih nekoliko dana jula može se očekivati kiša.

vremenska prognoza Niš
Foto: RHMZ

Na Zlatiboru postoji mogućnost da dođe do većih temperaturnih razlika, pošto će najviša temperatura biti od 21 do 30 stepeni, a najniža od 13 do 17.

vremenska prognoza Zlatibor
Foto: RHMZ

Najhladnije će, kao što se moglo i očekivati, biti na Kopaoniku, sa najvišim temperaturama od 14 do 22 stepena i najnižim od pet do devet stepeni.

vremenska prognoza Kopaonik
Foto: RHMZ

Na planinama su veće šanse da dođe do padavina, pokazuju podaci RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari