Vremenska prognoza za jun: Kakvo nas vreme čeka? 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u narednih mesec dana u Srbiji će temperature ići i preko 30 stepeni, dok će najviše kiše pasti u ponedeljak 3. juna, za koji navode meteorolozi da će biti najnestabilniji dan u narednom periodu.

Prema mesečnoj prognozi RHMZ, u Beogradu i okolini do 1. jula minimalne temperature kretaće se u intervalu od 15 do 20 stepeni Celzijusovih, dok će maksimalne ići od 24 do 32 stepena. Najtopliji dan u Beogradu biće 25. jun.

Vremenska prognoza za jun: Kakvo nas vreme čeka? 2
Beograd Foto: RHMZ

U Novom Sadu, najniže temperature vazduha biće od 14 do 19 stepeni, dok će najviše dnevne biti od 23 do 31 stepen. Najtoplije u Novom Sadu biće 27 juna.

Vremenska prognoza za jun: Kakvo nas vreme čeka? 3
Novi Sad Foto: RHMZ

Prema najavama meteorologa, nešto svežije biće u Nišu gde će minimalne dnevne temperature ići u rasponu od 12 do 16 stepeni, a najveće dnevne od 22 do 29 stepeni. Najtoplije u Nišu biće 25. juna. Manje količine padavina očekuju se početkom meseca i od 9. do 17 juna.

Vremenska prognoza za jun: Kakvo nas vreme čeka? 4
Niš Foto: RHMZ

I u Kragujevcu za početak juna prognoziraju se manje količine padavina, dok će najniže dnevne temperature do 1. jula ići u rasponu od 14 do 19 stepeni, a najviše od 23 do 31 stepen.

Vremenska prognoza za jun: Kakvo nas vreme čeka? 5
Kragujevac Foto: RHMZ

Na planinama najviše dnevne temperature neće prelaziti 28. podeok Celzijusove skale. Tako će, prema dugoročnoj prognozi RHMZ na Zlatiboru najniže dnevne temperature ići od 11 do 15 stepeni, dok će se najviše kretati od 10 do 27 stepeni.

Kopaonik će takođe biti prijatniji u junu, te će najniže temperature ići od svega3 stepena do 6, dok će najviše dnevne temperature tokom juna na ovoj srpskoj planini biti od 11 do 14 do 19 stepeni. Takođe, prognoziraju se i manje količine povremenih padavina tokom celog meseca.

Iz RHMZ ipak upozoravaju da je mesečna prognoza orijentaciona i da je poželjno koristiti je uz prognozu za pet dana unapred.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari