Zrenjaninci nisu više revnosni u plaćanju komunalnih usluga, pa je zbog dugovanja za utrošenu vodu i iznošenje smeća Direkcija za izgradnju grada morala da uputi 8.000 opomena građanima.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 O razlozima za ovakvo stanje stvari u ovom preduzeću ne nagađaju, kažu da se sa neredovnim plaćanjem susreću od kada je zaživela usluga objedinjene naplate, te da tokom godine bude perioda kada se i više duguje.

Prema rečima Biljane Jovanović, portparolke JP „Direkcija za izgradnju grada“, cilj nije zastrašivanje građana već podsećanje na obavezu da se računi namire, a kao olakšica nudi se mogućnost reprogramiranja duga.

– Možda zvuči strašno broj od 8.000 opomena, ali bilo je perioda kada smo slali i preko 10.000 opomena. Neki građani duguju male sume, neki velike, a za sve važi da moraju da izmire dug kako ne bi dolazili u situaciju da im izvršitelji naplaćuju dugovanja. Svako dugovanje može se na našim šalterima regulisati na rate. Važno je da se ne propusti rok, navodi Jovanovićeva.

Građani na ime neizmirenih računa za vodu, kanalizaciju i smeće duguju JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ 72 miliona dinara. Reč je o dugovanju za period od septembra 2014. do avgusta 2015. Rok za plaćanje je 12. oktobar, a građani koji ne izmire svoje račune nakon toga biće tuženi, dok će vršenje postupka biti povereno izvršiteljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari