Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši pozvao je predstavnike regija i gradova podunavskog regiona koji u Briselu učestvuju u radu međunarodne Konferencije „Dunav – reka evropske budućnosti“, da svoje privredne potencijale, investicione projekte i preporuke za formiranje zajedničkih projekata usmere na Vojvodinu „u kojoj će uvek imati pouzdanog partnera spremnog na saradnju“.

Vojvodina je demokratska evropska regija koja je integrisana u evropski sistem regiona i koja promoviše i ostvaruje aktivnu politiku regionalne saradnje, naglasio je Egereši, koji je na ovom skupu inicirao potpisivanje evroregionalne Inicijative o toleranciji. Pozivam vas da u Bačkoj Topoli 17. novembra, obeležavajući međunarodni Dan tolerancije, potpišemo Zajedničku deklaraciju kojom bi se evroregionalna Inicijativa o toleranciji ozvaničila.

Ova inicijativa dodatno stabilizuje prostor centralne i jugoistočne Evrope, a Dunav postaje glavna „arterija tolerancije“, naglasio je predsednik Skupštine AP Vojvodine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari