Dunav raste, vrh vodenog vala u Novom Sadu u subotu: Voda ušla u delove naselja na Ribarskom ostvu i Kamenjaru 1Foto: Danas/A. L.

Dunav kod Novog Sada nastavlja da raste i dostigao je nivo od 528 centimetara, a vrh vodenog vala očekuje se u subotu kada će dostići između 540 i 600 centimetara.

Vanredna odbrana od poplava na novosadskoj strani obale proglašava se kad Dunav dosegne 700 centimetara, što se na sreću ovaj put neće dogoditi i voda će ostati metar ispod tog nivoa.

Dunav je stigao do objekata u delovima naselja na Ribarskom ostrvu i Kamenjaru koji su građeni u rečnom koritu i nalaze se van zone odbrambene linije od poplava.

Za novosadsku stranu granica redovne odbrane je 550 centimetara, a za sremsku je 450 centimetara.

Kako su saopštili iz kabineta gradonačelnika, prema trenutnoj hidrološkoj situaciji branjeno područje Novog Sada neće biti ugroženo.

Član Gradskog veća za komunalne i inspekcijske poslove Dejan Šijak rekao je da sve nadležne službe prate stanje Dunava i spremne su da u slučaju potrebe preduzmu odgovarajuće mere.

„Kako bismo doprineli boljoj zaštiti objekata građenih u delu Kamenjara i Ribarskog ostrva 5.000 džakova postavili smo na četiri lokacije, a građani koji imaju problem i potrebu za džakovima s peskom mogu da se obrate dispečaru Gradske uprave za inspekcijske poslove“, rekao je Šijak.

Građani mogu da se obrate Gradskoj upravi za inspekcijske poslove na brojeve telefona 021/4872-402 i 021/4872-403.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari