Troje donjomilanovačkih osnovaca, Danica Trajić, Danica Marjanović i Nikola Jevrić predstavljali su ekipu Srbije na međunarodnom takmičenju „Dunav – zajednička reka evropskih naroda“ koje je bilo deo internacionalne radionice pod istim nazivom, održane u Budimpešti. Zajedno sa učenicima i nastavnicima OŠ „Vuk Karadžić“ iz Donjeg Milanovca u radionici su učestvovali i predstavnici JP Nacionalni park Đerdap koji su aktivno uključeni u radionice Dunavske mreže zaštićenih područja.


Mladi iz podunavskih zemalja su u Budimpešti testirali svoje znanje o Dunavu, a radionica „Dunav – zajednička reka evropskih naroda“ bila je prilika i za praktičnu primenu Dunavske kutije, novog obrazovno-didaktičkog materijala zasnovanog na principima i ciljevima održivosti i ekološke edukacije. Dunavska kutija osmišljena je kao pomoć nastavnicima podunavskih zemalja u uvođenju Dunava u školske klupe zemalja Dunavskog basena.

U radu internacionalne radionice u Budimpešti učestvovali su predstavnici Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari