Kladovčani, kao i turisti koji se od danas, 12. jula, nađu u ovoj dunavskoj varoši, biće u prilici da dožive pravu „Dunavsku avanturu“. Reč je o interaktivnoj izložbi koja omogućava krstarenje i edukaciju o prirodnom i kutlurno-istorijskom blagu na Dunavu u Srbiji.


– Na izložbi možete da vozite bicikl stazom Eurovelo 6 koja vodi od Atlantika do Crnog mora, da napravite tradicionalni ručak u seoskom dvorištu ili da se fotografišete kao Rimljanin, vitez ili dama iz srednjeg veka. Odmor ćete naći u prirodnom ambijentu nacionalnog parka, a arheološka radionica će vas povesti na daleki put u praistorijsko doba u Srbiji – objašnjava ovu zanimljivu izložbu, koja je nedavno bila u Rumuniji, direktorka Centra za kulturu Kladovo Žaklina Nikolić.

Paralelno sa „Dunavskom avanturom“ koja je postavljena u atrijumu kladovskog Doma omladine, u galeriji Centra za kulturu su „Tvrđave na Dunavu“, put kulture predstavljen kroz sedam dunavskih tvrđava – od Bača do Fetislama, izložbu proisteklu iz projekta „Tvrđave na Dunavu“ koji je lokalne zajednice na Dunavu koje baštine tvrđave povezao u jedinstvenu tematsku celinu. Zahvaljujući Ministarstvu kulture, Turističkoj organizaciji Srbije, Dunavskom centru za kompetenciju, Centru za kulturu Kladovo i Turističkoj organizaciji Kladovo, ove dve zanimljive izložbe biće u Kladovu do 24. jula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari