Predstavnici opštine Inđija, Turističke organizacije i rukovodstvo i osoblje specijalne bolnice „Dr Borivoje Gnjatić“ u Starom Slankamenu dočekali su i pozdravili učesnike 56. Međunarodne Dunavske Regate (TID) u Starom Slankamenu.



TID je najstarija regata na svetu, prva je bila 1956 godine. Organizator Regate TID kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije, čiji direktor se zahvalio organizatorima i domaćinima.


– Upravo u Slankemenu je polovina našeg puta. Krenuli smo 27. juna iz nemačkog grada Ingolštadt, a 9. septembra planiramo da dođemo u selo Sveti Đorđe na obali Crnog Mora u Rumuniji. Vreme nas je uglavnom služilo i nismo imali problema na putu. Retko je gostoprimstvo kakvo imamo u Slankamenu i unapred znamo šta nas očekuje ovde i radujemo se tome – rekao je Dejan Jovanović, direktor TID-a za Srbiju.

U Stari Slankamen doputovalo je 120 učesnika Međunarodne TID regate iz 10 zemalja. Osim podunavskih zemalja Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Srbije, Bugarske i Rumunije na regati učestvuju i predstavnici iz Australije, Novog Zelanda i Velike Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari