Ima momenata kada jedna opština ili jedan kraj dobiju mogućnost da promene svoju sudbinu. Od 18,5 miliona evra kolika je prva tranša za 2011. godinu, 6,5 miliona evra biće uloženo u revitalizaciju Golubačke tvrđave i Golupca. To će izmeniti postojeću sliku ove opštine, ali i Donjeg Podunavlja – rekao je potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić na prezentaciji Dunavske strategije. On je dodao da će revitalizacija Golubačke tvrđave biti prvi projekat koji će u okviru Dunavske strategije biti realizovan u Srbiji.


Na Golupcu je da do polovine naredne godine obezbedi svu potrebnu dokumentaciju, studiju izvodljivosti, glavni projekat, kako bi radovi započeli polovinom naredne godine i bili završeni do 2015. godine – naveo je Đelić.

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer kaže da je Dunavska strategija velika šansa i sveobuhvatni okvir u kome se sprovodi koordinacija svih podunavskih država. On je dodao da Dunavska strategija Srbiju dovodi u globalni okvir, kao i da omogućava bolje korišćenje Dunava za potrebe transporta, energetike i kulturni razvoj država kroz koje prolazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari