Kroz Mihajlovac, jedno od sela u negotinskoj opštini, svake godine prođe oko 20.000 biciklista iz Evrope i ovo krajinsko selo na obali Dunava smatra se odličnim turističkim potencijalom ovog dela istočne Srbije.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Promocijom ovog sela bavi se Asocijacija nautičkog turizma Mihajlovac, osnovana pre četiri godine sa ciljem promocije turističkog potencijala i motivacijom meštana da otvore svoje domove za ciklo i sve druge turiste. Sa tom idejom Asocijacija nautičkog turizma Mihajlovac pod pokroviteljstvom opštine Negotin i u saradnji sa Mesnom zajednicom Mihajlovac, realizuje projekat „Oživljavanje krajinskih sela kroz razvoj nautičkog turizma“, u okviru koga je održano prvo „Dunavsko saborovanje“.

Na mihajlovačkom šetalištu bili su postavljeni štandovi, a na njima izloženi proizvodi koje turistima mogu da ponude stanovnici Mihajlovca, pa su posetioci „Dunavskog saboravanja“ bili u prilici da probaju ovdašnje vino i rakiju, kao i autentičnu hranu i voće. Za sve posetioce lovci Mihajlovca i Novica Negucić pripremili su za okrepljenje lovački gulaš, a deo etno baštine predstavljen je u programu u kome su učestvovali najmlađi Mihajlovčani i Etno grupa „Marinika“ pod upravom Danijele Marković, dok je u prostorijama Mesne zajednice otvorena izložba fotografija „Dunav naše more“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari