Dunja Sikima, šampionka iz Lazareva: Cilj imam i ne odustajem 1Foto: Privatna arhiva

Za juniorsku državnu prvakinju Dunju Sikimu, članicu AK “Banat”, nije teško da trenira dva puta dnevno, redovno ide u školu i putuje iz sela u grad

Dunja Sikima, šesnaestogodišnja takmičarka Atletskog kluba Banat iz Zrenjanina, jedna je od najperspektivnijih srpskih atletičarki.

Ove godine nizala je uspeh za uspehom. Državna je prvakinja u kategoriji starijih juniorki na 800 i 1.500 metara, srebrna na Evropskom prvenstvu i bronzana na Balkanijadi. Državna je rekorderka u dvorani na 600 metara.

I učesnica Svetskog prvenstva koje je 2021. godine održano u Najrobiju.

Standardna reprezentativka.

Dunja je učenica drugog razreda Zrenjaninske gimnazije, a u školu i na treninge, nekada i dva puta dnevno, putuje iz Lazareva, sela u okolini Zrenjanina.

Ništa od toga joj nije teško.

Dunja Sikima, šampionka iz Lazareva: Cilj imam i ne odustajem 2
Dunja Sikima sa trenerom, Foto: Privatna arhiva

– Atletika je moj život, taj sam put odabrala i ništa ne može da me spreči da ciljeve koje sam sebi postavila i ne ostvarim. Odricanja su velika, gotovo da nemam vremena ni za šta drugo osim za školu i treninge, nemam vremena za druženje, za porodicu. Ovo je sad moj život, ovako mora biti i zato mi nije teško – kaže Dunja za Danas.

Nema ni praznika. Dunja trenira svakog dana, po kiši, snegu, suncu, vikendom, za vreme praznika.

Cilj je postavljen

– Cilj je postavljen. To je da sa sadašnjih 2:07 popravim svoje vreme na 2:06 možda i 2:5, na 800 metara. Cilj je Evropsko prvenstvo, norma za Svetsko. Imam veliku podršku roditelja, trenera i mislim da ću svoje ciljeve ostvariti –  priča Dunja.

Dunjin trener poslednjih šest godina Petar Tankosić kaže da je atletika težak sport koji traži velika odricanja, a da samo najbolji i najuporniji pobeđuju.

– Dunja će već prvih dana naredne godine početi da trenira dva puta dnevno tri puta nedeljno. To znači da za nju mogu da postoje samo škola i trening. Kad bih ocenjivao Dunju kao osobu i kao sportistu, od 1 do 10, dobila bi 10. To je devojka sa visokom motivacijom, nijedan trening nije propustila, odlično komuniciramo, ima veliku podršku u školi i još veću od porodice, a sve to je potrebno da bi neko bio vrhunski sportista. Dunja to već sada jeste – kaže Petar Tankosić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari