Spektakl koji se sa nestrpljenjem očekivao pripao je zvezdama klubova iz Zapadne konferencije. Kevin Durant, Kris Pol i ekipa savladali su tim sastavljen od najboljih sa Istoka sa 143:138. To je bila treća uzastopna pobeda „Zapada“ u Ol star egzibicionom meču koji se tradicionalno organizuje od 1951. godine.

Za najboljeg na utakmici proglašen je Kris Pol iz Los Anđeles Klipersa (20 poena, uz 15 asistencija i četiri ukradene lopte), iako je u pobedničkom timu najefikasniji bio Kevin Durant iz Oklahome sa 30 poena i šest skokova, a istakao se i Blejk Grifin sa 19 poena.

– Rekao sam Kevinu na početku utakmice: ako oni postignu koš, ti trči, ja ću ti dati loptu i ti se potrudi da uzvratiš. Želeo sam da ja budem taj koji će mu asistirati. U ovakvim utakmicama, koje su brze, uživam u tome da budem organizator. Kada sam na terenu sa takvom „artiljerijom“ zašto ne bih dodavao loptu? Imate Kevina Duranta sa jedne strane, imate Blejka Grifina i Kobija na krilu. Ništa ne može da se poredi sa tim – izjavio je MVP sureta, Kris Pol.

U ekipi Istoka najefikasniji su bili Karmelo Entoni sa 26 poena i 12 uhvaćenih lopti, dok je Dvejn Vejd duel završio sa učinkom od 21 poena i sedam asistencija. Zvezda Majamija Lebron Džejms upisala je 19 poena (šut iz igre 7/18), najviše zbog odlične odbrane Kobija Brajanta sa druge strane. U trenutku kada je Istok i imao šanse da preokrene meč, Brajant je dva puta blokirao šuteve Džejmsa.

– Poznat sam po svoj odbrani. Umem da čuvam ljude na parketu. Zapravo, prilično pametno igram u defanzivi – izjavio je Brajant nakon meča u kojem je ubacio devet poena.

Mnogo više prašine privukla je izjava Džejmsa uoči izlaska na parket. Naime, zvezdi Majamija nije „prijala“ izjava legende, Majkla Džordana, koji je rekao da je u odnosu na Džejmsa trenutno u prednosti Kobi Brajant, jer je osvojio pet šampionskih prstenova, a Lebron samo jedan.

– Prstenje ne definiše baš uvek nečiju karijeru. Da je to slučaj, sada bih rekao da je Bil Rasel bio bolji igrač od Džordana, jer on ima 11 prstenova, a Džordan šest. Ali, neću. Svako ima pravo na svoje mišljenje – izjavio je Džejms.

Kevin Garnet, košarkaš Bostona koji je čak 15. put nastupao na Ol star utakmici, najavio je još pre odlaska u Hjuston da svoje mesto prepušta mlađima, a mnoge zvezde su povodom toga iskazale veliko poštovanje, među kojima su i Kevin Durant, Tim Dankan, Zek Rendolf, Lamarkus Odlridž, Blejk Grifin i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari