Dušan Čavić: Vlast je obesnija nego ona devedesetih

Novinar i jedan od autora emisija Ciklotron i Marka Žvaka učestvovao je na tribini u okviru "Zone Novog Optimizma" u Šapcu

Ostavite komentar


  1. naučili su lekciju, neće dozvoliti da istina o njima ispliva. To su ljudi koji ne mogu da opstanu ukoliko nisu pored državnog kazana i uzimaju koliko im treba. Zna li iko čime se bavio AV kada nije bio poslanik? Da li je radio negde na državnim jaslima, imao privatnu firmu, radio u nekoj privatnoj firmi ili je živeo od ušteđevine? Beograđani, pretpostavljam, znaju, ali niko drugi ne zna čime se bavio u tom vakuumu kada je izgubio na izborima za gradonačelnika, a nije bio na poslanik. Da se ne prisećamo za koga sve ne znamo šta je radio nakon gubitka fotelje i ponovnog dolaska na vlast, mnogo ih je. Mnoge firme niču nakon pobede neke stranke, traju dok je njihova opcija na vlasti i puknu kada njihovi stvarni vlasnici više ne vrše vlast. Normalno je da zbog toga povratnici na vlast dođu mudriji, spremniji da se održe doživotno u fotelji, jer nije lako kada samo trošiš, a ništa ne kaplje u sef. Transparetnost kod nas ne postoji, a morali bi smo da znamo sve o predsedniku, premijeru, ministrima, državnim sekretarima, direktorima u svemu javnom, tužiocima, sudijama, sudskim veštacima, inspektorima i ne samo o njima, nego poslovanje kumova i članova bliže rodbine i uvećanje imovine svih mora da bude na stalnoj proveri, jer to nije napad na državu, samo takvom kontrolom se čuva državni sef i dolazimo do stvaranja uređene države.

  2. Pratim zbivanja u Srbiji i vidim. da Srbi imaju problem koji se zove nepoznavanje prave demokratije . U principu onaj ko pobedi ne postuje osnovna pravila zakona Srbije . Momentalno opozicija nije sposobna da vodi Srbiju a vlast vodi Srbiju relativno dobro nije problem u Vucicu nego u clanovima SNS oni smatraju da zakone sprovode kako oni misle da treba . Veliki je problem Srbije neposlusnost prema danasnjim vladarima (USA EU ) neznam kako ce se sve to zavrsiti mada vas smatram veoma dobrim narodom ali sa Jako velikim Problemima

  3. Izgleda da je ovaj lik prilično neinformisan – pa na vlasti i jesu isti oni koji su bili 90-ih godina (SPS, SRS,…) samo su se neki od njih „prepakovali“ u drugu ambalažu, sa drugom etiketom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.