Dušan Vujović: Čovek kome je Vučić rekao: „Tišina tamo!“

Ostavite komentar


  1. Gospodin Vujovic , je bio dugogodisnji zaposlenik svetske banke. Kao relativno mlad je otisao u penziju. Ali zato Srbi i Srpkinje moraju da rade do 65. godine , za male plate ,da primaju umanjene niske penzije za 40 godina rada .A ko to odlucuje , naravno mmf i svetska banka , a sprovodi kurir djoko , pardon gospodin Vujovic

  2. Smanjiti penzije (kriminalan akt!), smanjiti plate javnom sektoru, povecati akcize na gorivo, alkohol, cigarete i tako napuniti budzet i stabilizovati finansije… Kakva mastovitost! Kakva ekonomska vestina!

  3. Ponekad mora i da se štedi, ali rast BDP-a nije moguć bez investiranja u privredu. Nažalost, svaka domaćica bi smanjila dug države na način kako su to uradili Vučić i Vujović. Pri tom neka javna preduzeća i neka državna su i dalje gubitaši i tu vlast nije uradila ništa. Ni reforme nisu sprovedene. Zato ne vidim da su pojedini ministri eksperti.

  4. Meni je smanjena penzija. Nije mi prijatno ali ako tako mora, nemamo kud.

  5. Sve dok “ zvezda“ Vlade RS ne bude ministar ekonomije, jasno je da zbog političkih podela to premijer nikada neće biti, koji će uspeti da organizuje nacionalnu ekonomiju tako da ima konstantan i dugoročno održiv privredni rast, ne manji od 4-5 % godišnje, sve ispod je katastrofa, neće se videti svetlost na kraju tunela. Toliko hvalospeva o , u suštini najprimitivnijem načinu konsolidacije javnih finansija tj stezanja kaiša ionako osiromašenih kategorija stanovništva, ministru finansija previđajući pri tome da je glavni cilj promašen a to je privredni rast koji je u suštini minoran.Takođe to „tišina tamo“ je pre bilo „ko još jednom zakasni više ne mora ni dolaziti“ a što baš i ne služi na čast niti jednom od aktera.Toliko o dignitetu hvaljenog!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.