Posle solidne partije u meču sa Panioniosom, košarkaši Partizana već u nedelju imaće veoma težak duel sa večitim rivalom Crvenom zvezdom.

Iako su u Atini poraženi u poslednjim trenucima meča, izabranici Duška Vujoševića demonstrirali su finu košarku, koja bi bila na znatno višem nivou da crno-beli nisu naišli na neplanirane probleme (krađa pasoša, blokada računa….), zbog čega su bili onemogućeni da se na adekvatan način pripreme za duel protiv grčkog predstavnika.

– Okolnosti pre meča doprinele su da odigramo sa manje energije. Poništen poslednji koš Veličkovića, kada je vreme pušteno pre nego što je on primio loptu, jeste pravi pokazatelj kakav je tretman Partizana u Evroligi. Panionios je odlična ekipa. Odigrali su čvrstu utakmicu sa dosta kontakta – istakao je trener Partizana, koji smatra da su trenutna očekivanja javnosti u vezi sa njihovim nastupima u najjačem evropskom takmičenju pomalo nerealna.

Nešto slabija unutrašnja igra na meču sa Panioniosom kao i lošija tranzicija koja je uslovila manjak lakih poena iz kontranapada, jesu stvari koje bi crno-beli trebalo da poprave u nedeljnom večitom derbiju. Rašić je imao problema u odbrani pik en rola, što je uz njegovu slabiju organizaciju napada bio akutni problem u duelu sa Atinjanima. Prvi ovosezonski duel sa Zvezdom biće lepa prilika srpskom šampionu da pred svojim navijačima nastave seriju nepobedivosti u Jadranskoj ligi.

– Zvezda ima svoje kvalitete. Doveli su odličnog trenera koji uspostavlja sistem rada. Ono što respektujem kod njih jeste da bez obzira na rezultate i potrošen novac u prethodnim sezonama, imaju sposobnost da se revitalizuju. Siguran sam da ćemo odigrati masksimalno angažovano u derbiju. Blagi smo favoriti ali pred nedeljni duel to ne mora ništa da znači – naglasio je Duško Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari