Osmi put zaredom crno-beli će imati priliku da osvoje „najslađi“ trofej u našoj zemlji. Na sreću njihovih navijača, put do vrha biće satkan od pobeda nad večitim rivalom. Iako su ovosezonska četiri međusobna duela bila veoma neizvesna, večerašnji prvi mečizmeđu Partizana i Crvene zvezde (18.00, RTS 2) u finalnoj seriji Super lige Srbije trebalo bi, zbog značaja utakmice, da sadrži znatno više obazrivosti, racionalnosti i odmerenosti, kako na terenu, tako i na klupama oba tima.

– Veoma cenim ono što je Zvezda uradila u ovoj sezoni. Mislim da su u svim takmičenjima u kojima su učestvovali, dostojanstveno reprezentovali srpsku košarku. Mi smo ove godine odigrali četiri međusobna duela koja su bila veoma neizvesna. Upravo ta činjenica podgrejava njihovu nadu da nas mogu savladati. Ipak, u današnjoj košarci razlika u nijansama predstavlja važan argument za postizanje vrhunskih rezultata – naveo je Vujošević.

Trener Partizana poseban akcenat u svom izlaganju stavio je na navijače i način podrške koji im je neophodan u toku finalne serije.

– Izgleda da su se naši simpatizeri u dosadašnjem delu sezone navikli na ekstreman kvalitet protivničkih ekipa i njihova zvučna imena, ali im moram reći da smo se i mi privikli na vrhunsko navijanje. Zato nam je veoma važno da prepoznaju značaj završnih utakmica sa Zvezdom, jer nam je podrška publike neophodna kako bismo ponovo postali prvaci Srbije – zključio je strateg crno-belih.

Uvertira same završnice domaćeg prvenstva između Partizana i Crvene zvezde počinje večeras (18.00, RTS 2). Prednost domaćeg terena imaju crno-beli. Prvak Srbije će biti ekipa koja bude ostvarila tri pobede.

Božić: Najvažniji deo sezone

Petar Božić, kapiten Partizana, uveren je da crno-beli mogu osvojiti titulu.

– Ovo je najvažniji deo sezone. Imamo ogromnu želju da postanemo prvaci Srbije. Nadam se da ćemo uz dobro poznatu podršku navijača to uspeti i da uradimo – zaključio je Božić.

 

Raspored finalnih mečeva

Prvi meč (13. maj): Partizan – Crvena zvezda (18.00)

Drugi meč( 15. maj): Crvena zvezda – Partizan (18.00)

Treći meč (18. maj): Partizan – Crvena zvezda (19.30)

Eventualni četvrti meč (20. maj): Crvena zvezda – Partizan (20.00)

Eventualni peti meč (23. maj): Partizan – Crvena zvezda (20.15)

* Sve mečeve će prenositi RTS2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari