Dva leka po ceni jednog

Predstavljen inovativni lek za HOBP za lečenje hronične opstruktivne bolesti pluća (HOBP)

Ostavite komentar


  1. Bolujem upravo od bolesti HOBP i zbog toga sam članak veoma pažljivo pročitao, ali mi zaista nije jasno kako nije navedeno i ime ovog novog leka nego samo proizvođač. To je – da napravim jedno poređenje – isto kao da je napisano da je Svetislav Basara objavio nov roman, ali se ime romana nigde ne navede.

  2. Najverovatnije Advair Discus. Dve komponente su beta-agonist (kao Ventolin) i kortikosteroid (antizapaljenski, kao Bekotid). I obe komponente su spakovane u jedno, sto se kod nas sada zove ‘inovativni lek’, a kad sam ja ucio skolu, nije se zvalo nikako – ove komponente nisu bas najstarije, ali nisu poslednja rec medicine koja predstavlja neku revoluciju. Sto se cene tice, ukucajte naziv u google-u, i vidite slike – nesto u takvoj ambalazi cisto sumnjam da ce malo da kosta – ali to je ono, ‘od oka’.

    Pozdrav!

  3. Zašto NEMA pumpica znači NE disk SERETIDEA kao u Hrvatskoj ili sloveniji??? Ovi iz GSK su mi rekli da nije bilo potrebe odnosno da klinike ili ko već NISU TRAŽILI? Zapšto?? znači, ZAŠTO NEMA U SRBIJI ONA MALO KONFORNIJA VARIJANTA ISTOG LEKA????

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.