Gradsko veće grada Vranja usvojilo je Odluku o dodeli sredstava za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za prvu polovinu 2016. godine. Odobreno je 26 projekata iz pet oblasti, u ukupnoj vrednosti od dva miliona dinara.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Najviše sredstava, 630.000 dinara, biće izdvojeno za književno stvaralaštvo i objavljivanje tri monografije. Prva je povodom 135 godina Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, druga o dve decenije rada Galerije Narodnog muzeja, a treća o istorijatu vranjske privrede pod nazivom „A onda je došao falsifikator“ Radomana Irića. U oblasti „Izvorno narodno stvaralaštvo“ podržano je devet projekata sa ukupno 420.000 dinara, od kojih će 80.000 dinara biti izdvojeno za „E rečnik govora južne Srbije“ Miljane Mladenović.

Gradsko veće je donelo odluku da finansira i sedam projekata u oblasti „Vizuelno stvaralaštvo, film i multimedija“ sa ukupno 480.000 dinara, od kojih će sa 80.000 dinara podržati tradicionalni Međunarodni festival dokumentarnog filma „Dokument“.

Grad će finansijski podržati i tri muzička projekta, tradicionalnu manifestaciju „Maj, mesec muzike“, nabavku scenskih sredstava za Hor Gimnazije „Bora Stanković“ i snimanje albuma etno fjužn benda „Oganj“. U okviru pozorišnog i scenskog stvaralaštva, po sedamdeset hiljada dinara će dobiti Udruženje za razvoj plesa „Top dance“ i projekat „Školsko pozorište“. Krajnji rok za realizaciju odobrenih projekata je 30. jun 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari