Beogradska kompanija Slavija-med otvorila je proteklog vikenda pogon za primarno i sekundarno pakovanje lekova po najsavremenijim svetskim standardima. U novom pogonu posao je dobilo 20 stručnih radnika, farmaceuta, tehnologa i tehničara, a investicija je vredna dva miliona evra.

Beogradska kompanija Slavija-med otvorila je proteklog vikenda pogon za primarno i sekundarno pakovanje lekova po najsavremenijim svetskim standardima. U novom pogonu posao je dobilo 20 stručnih radnika, farmaceuta, tehnologa i tehničara, a investicija je vredna dva miliona evra. Na ukupno 1.200 kvadratnih metara potpuno automatizovana postrojenja godišnje „izbacuju“ dva miliona pakovanja lekova u različitim ambalažama, ALU i PVC blisterima, ali imaju i mogućnost veće proizvodnje.
Postrojenja su izgrađena po standardima koje ostala naša farmaceutska industrija ima obavezu da dostigne tek 2009. godine. U „belim sobama“, proizvodnoj zoni lekova, radi se s takozvanim „apsolutnim filterima s natpritiskom“ tako da je kontaminacija proizvoda praktično nemoguća.
Jedan od vlasnika Slavija-meda Miroljub Đorović je istakao da je ideju za izgradnju pogona dala njegova supruga Smiljana, rođena Mitrovčanka, koja je sada i direktor ovog dela firme.
Pogon Slavija-meda je prva realizovana grinfild investicija u Mitrovici koja je novim industrijskim zonama postala sve privlačnija potencijalnim investitorima. Predstavnici mitrovačke lokalne samouprave sa gradonačelnikom Zoranom Miščevićem na čelu naglasili su da je ovaj novi pogon samo potvrda da je najveći sremski grad atraktivan za investitore, jer je vlast ovde napravila povoljan ambijent za ulaganja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari