Na finalnoj konferenciji programa EHCHANGE 4, koja je nedavno održana u Beogradu, Evropska unija proglasila je najbolje realizovane projekte u okviru programa EHCHANGE 4, opština Žagubica dobila dva priznanja. Nagradjeni su projekti „Izgradnja održivih usluga, poslova i organizacija“ i „Upravljanje imovinom korist za sve“.


Realizacija projekta „Izgradnja održivih usluga, poslova i organizacija“, koji je finansirala delegacija Evropske unije u Srbiji, ima za cilj da unapredi i osnaži pružaoce usluga, starije od 65 godina, kojima je u skladu sa nacionalnim standardima pružena kvalitetna usluga „Pomoć u kući“. Projekat je realizovan u saradnji sa opštinom Žabari i proglašen je kao najuspešniji u kategoriji socijalne zaštite: -Kada kažem najuspešniji, zaista ističem one rezultate koji su tokom projekta ostvareni, a to su konstantno pružanje usluga za korisnike. Zatim, obezbeđena održivost od strane lokalne samouprave za korisnike, i ono što je za asocijaciju kao pružaoca usluge izuzetno značajno, jeste licenciranje od strane Ministarstva rada, socijalne zaštine, boračka i socijalna pitanja. Mi smo jedna od retkih organizacija, među prvima u Srbiji, koja je dobila takozvanu trajnu licencu, koja je stvorila i obezbedila uslove za pružanje usluga“, istakao je menadžer Asocijacije za razvoj opštine Žagubica Jovica Stojanović.

Projekat realizovan sa gradom Požarevac, kao glavnim nosiocem i opštinama Petrovac na Mlavi, Kučevo, Gradište, Velika Plana i Golubac u kategoriji lokalnog ekonomskog razvoja „Imovina – korist za sve“, kooordinator ispred opštine Žagubica Zvezdanka Vasiljević smatra velikim uspehom: -Značaj ovoh priznanja za opštinu Žagubica je vezan za neke buduće projekte i buduće konkurse na projektima, jer se prilikom ocenjivanja učesnika konkursa, uzima u obzir i uspešnost realizacije dosadašnjih projekata opštine“, rekla je Zvezdanka Vasiljević, kooordinator na projektu „Imovina-korist za sve“.

Pomoćnik predsednika opštine Žagubica Dušan Milosavljević, naglasio je da će opština Žagubica i sledeće godine konkurisati projektima u okviru programa EHCHANGE 5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari