Ni 11 utakmica od početka ovogodišnje NBA sezone nije dovoljno Vašingtonu da zabeleži trijumf, pa je i dalje jedini tim bez pobede u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Vizardsi su u noći između subote i nedelje bili najbliži trijumfu, ali ni posle dva produžetka nisu zabeležili pobedu protiv Šarlota (106:108). Bajron Malens je predvodio Bobketse sa 27 poena i 8 skokova, 21 poena dodao je Ramon Sešns, a sa druge strane istakao se Martel Vebster koji je ubacio 21 poen.


Aktuelni šampion Majami savladao je Klivlend sa 110:108, zahvaljujući odličnom šutu za tri poena Reja Alena, ali i kao po običaju sjajnoj večeri Lebrona Džejmsa koji je upisao sa 30 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Džeremi Pargo je sa 16 poena i 7 asistencija predvodio Kavalirse. Dobre partije u prvom timu Istočne konferencije prikazali su Kris Boš (23 poena uz 7 skokova), Dvejn Vejd je dodao 18 poena uz sedam uhvaćenih lopti, a Rej Alen je upisao 17 poena.

Los Anđeles Lejkersi igraju promenljivo ove sezone, nedavno su smenili i trenera, ali su briljirali u gostima protiv Dalasa i upisali pobedu od 115:89. Ključni igrač pobedničkog tima bio je Entvan Džejmison sa 19 poena uz 15 skokova, zvezda tima Kobi Brajant ubacio je isti broj koševa, a odlične partije prikazali su i Meta Vorld Pis i Dvajt Hauard. Hiljaditu utakmicu u NBA ligi Vins Karter obeležio je učinkom od 16 poena u dresu Dalasa čime je bio najefikasniji u ubedljivo poraženom timu.

Uzbudljivo je bilo i u Filadelfiji gde je Oklahoma slavila posle produžetka sa 116:109. Domaćin je bio nemoćan da spreči seriju trojki Oklahome u produžetku, a Kevin Durent je bio najefikasniji sa 37 poena uz osam skokova, pet asistencija, četiri ukradene lopte i 3 blokade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari