Učenici Osnovne škole za muzičko obrazovanje „Dr Dragutin Gostuški“ iz Pirota ostvarili su zapažene rezultate na poslednjim takmičenjima učenika osnovnih muzičkih škola. Na takmičenju solfeđa u Požarevcu, Katarina Jovanović, u kategoriji učenika petog razreda osvojila je maksimalnih 100 bodova i zauzela prvo mesto.

Na Međunarodnom festivalu mladih pijanista koji je održan u Šapcu, takmičile su se dve učenice pirotske škole. Jovana Ćirić, učenica četvrtog razreda osvojila je 92 boda i zauzela prvo, dok je Tamara Jovanović, učenica petog razreda zauzela treće mesto.

– Ova godina nam je počela na najlepši način. Ovo je veliki uspeh za naše učenice, njihove profesore i školu. Posebno zbog činjenice što je naša učenica u solfeđu osvojila maksimum, a prvi put učestvujemo u tom takmičenju. Škola traje šest godina i ima odsek klavira, violine i harmonike, kaže direktor škole Josif Efremov.

– Spremamo se i uvek se nadamo da će biti dobro, ali je uspeh nemerljiv jer je Katarina osvojila svih 100 bodova, a prvi put učestvujemo na takmičenju u solfeđu. Pored redovnih obaveza, za ovo takmičenje spremale smo se i na dodatnoj nastavi. Trud se na kraju isplatio, kaže Irena Pejčić, profesorka solfeđa.

Veoma je zadovoljan i profesor klavira Aleksandar Janković zbog uspeha svoje dve učenice. I do sada su učenice sa ovog odseka postizale značajne rezultate.

– Jovana je prošle godine u Beogradu osvojila takođe prvu nagradu, a Tamara treće mesto u Aranđelovcu. Nisam iznenađen ovim poslednjim uspehom, ali uvek može još bolje – kaže profesor Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari