Volonterska, neprofitna organizacija Centar „Srce“ koja se bavi pružanjem emotivne podrške osobama u krizi i prevencijom samoubistva traži volontere, a prijavljivanje za obuku traje do petka, 16. septembra.


Ove godine Centar „Srce“ obeležava 20 godina rada i za to vreme su stotine volontera pomogli sugrađanima u rešavanju kriznih momenata.

Svakog dana, od 14 do 23 sata, volonteri ovog Centra razgovaraju sa ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, nesigurni. Ne drže im moralne pridike, ne omalovažavaju njihove tegobe, ne „teše“ ih da će njihove tegobe tek tako proći i, što je najvažnije, ne govore im šta treba da urade. To je osnovno u našem radu jer svaki čovek sam najbolje zna šta treba da uradi i šta je najbolje za njega. Svaki čovek ima pravo da odlučuje o svom životu, čak i ako odluči da ga okonča. Ono što je najvažnije je to da svi podaci koje dobijemo od korisnika su strogo poverljivi i ostaju u okviru naše organizacije – kaže za Danas Slavica Ranisavljev, koordinator marketing tima Centra „Srce“.

Inače, osobe koje se obraćaju ovoj organizaciji za pomoć mogu da zadrže anonimnost. Usluge Centra „Srce“ su besplatne.

Zainteresovani mogu da postanu volonteri Centra „Srce“, i mogu se prijaviti na obuku na broj telefona 0800 300 303 ili 021/6623 393 svakog dana od 14 do 23 sata. Obuka se sastoji od deset radionica na kojima budući volonteri dobijaju znanje iz dvadesetogodišnjeg iskustva rada ovog Centra. Obuka je namenjena svima koji su u mogućnosti da odvoje deo svog vremena bez obzira na starost, struku i obrazovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari