Marina Andrejić (39) iz sela Majilovac kod Velikog Gradišta, na ponovljenom suđenju u Višem sudu u Požarevcu, ponovo je osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva svog maloletnog sina Đorđa (13).



Zamenik višeg javnog tužioca Miroslav Vojinović istakao je da tokom ponovljenog procesa ništa novo nije nađeno, te je tražio da se Marina osudi na istovetnu kaznu od 20 godina zatvora.



arinin branilac po službenoj dužnosti advokat Srbislav Stojanović u završnoj reči zatražio je oslobađajuću presudu s obzirom da ne postoje sigurni dokazi da je njegov klijent izvršio krivično delo koje joj se stavlja na teret i ukidanje pritvora.


U svojoj završnoj reči Marina Andrejić, koja je vidno smršala, složila se sa svojim braniocem i ujedno je plačući rekla da se gorko kaje što je 22. jula prošle godine povela sina sa sobom.

Ponovljenom suđenju prisustvovali su i veštaci Instituta za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu – profesorka Tatjana Anastasijević i profesorka Vesna Popović, koje su potvrdile da je pronađena lobanja pripadala maloletnom Đorđu. Ujedno su objasnile zašto je dečakova lobanja bila neuobičajeno bela.

Predsednik veća sudija Dragan Stanojlović izrekao je kaznu zatvora od 20 godina Marini Andrejić zbog toga što je 22. jula 2010. u ataru sela Majilovac ubila svog sina Đorđa tako što ga je držaljom od motike udarila u potiljak. Obrazlažući presudu, sudija Stanojlović je rekao da sudski veštaci ništa novo nisu rekli, niti su potvrdili, niti negirali prethodno veštačenje.

Advokat Srbislav Stojanović najavio je žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, jer, kako je rekao, Marina neosnovano leži u zatvoru već 17 meseci i pored nalaza Instituta za sudsku medicinu da je lobanja doneta i bačena na mesto gde je pronađena.

– Da su ova veštačenja lobanje izvedena u januaru, možda bi drugačiji nalazi bili, jer su bili svežiji tragovi, nego sada posle 12 meseci – naglasio je Marinin branilac.

Inače, na ponovnom suđenju, sem novinara, niko od rodbine Marine Andrejić nije prisustvovao.

Ćerka nije želela da vidi majku

Branilac Marine Andrejić rekao je da je na Marinin zahtev tražio da joj u posetu dođe ćerka, međutim, kako je rekao, ona nije želela da vidi majku.

– Uputili smo zahtev da se odobri poseta Marinine ćerke svojoj majci, koja se nalazi u istražnom zatvoru, ali je naš zahtev odbio Centar za socijalni rad u Velikom Gradištu, uz obrazloženje da njena ćerka ne želi da vidi majku i da još nije spremna za taj susret. Verovatno je ćerka pod uticajem svoje babe po ocu, koja je zakonski preuzela brigu o njoj, i drugih rođaka po očevoj liniji, odlučila da ne poseti svoju majku u zatvoru – rekao je pravni zastupnik Marine Andrejić, advokat Srbislav Stojanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari