Dvadeset i šest – broj od kojeg studenti strepe, a zakon ga ne prepoznaje

Ostavite komentar


  1. Ne znam da li je granica od 26g prava, ali granica o budzetskom finansranju studenata svakako mora da pistoji, a ja se licno slazem da je do 26-ste god dovoljno pomagati i nagradjivati vredne studente.

  2. Ista je grabića i u drugim zemljama – to je granica do kone prema odredbama Porodičnog zakona roditelji imaju obavezu da izdržavaju decu na školovanju.

  3. Granica od 26 godina (za status studenta sa vecinom ‘beneficija’, tipa osiguranja ili privilegovanog smestaja) se koristi i u drugim zemljama Evrope pa pretpostavljam da je samo preslikana i na Srbiju. To verovatno i dovodi do gorepomenutih kontradiktornosti jer nije ista granica primenjena u svim propisima/zakonima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.