Dve bolnice u Srbiji dobiće donaciju kraljevske porodice vrednu više od 3,5 miliona dinara 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Opšte bolnice u Aleksincu i Vranju dobiće od kraljevske porodice Karađorđević medicinsku opremu, vrednu više od 3,5 miliona dinara, saopšteno je iz Kraljevskog dvora.

Kako navode, ova donacija namenjena je za neonatalna odeljenja ovih zdravstvenih ustanova i obuhvata dva inkubatora, pacijent monitora i infuzione pumpe, po jedan uređaj za svaku bolnicu.

Sredstva koja su ovom prilikom iskorišćena su prikupljena zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji Lajflajn iz Londona, koja preko 30 godina radi pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Princeze Katarine.

Donaciju će zvanično u ponedeljak u Kraljevskom dvoru u Beogradu uručiti prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, a prisustvovaće i Aleksandar Stefoski, državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije, Lazar Vuković, predsednik Humanitarne organizacije Lajflajn iz Londona i direktori Zdravstvenih centara u Aleksincu i Vranju, prim. dr Goran Vidić i dr Saša Đorđević, a očekuje se prisustvo i ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Edvarda Fergusona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari