Dvadeset godina postojanja Plesnog kluba „Bolero“ obeležio je i prijem priređen ovim povodom u svečanim salonima Gradske uprave. Predsednica organizacionog odbora, zamenica gradonačelnika Vukica Vasić istakla je da je „Bolero“ dokazao da se srcem i sportskim duhom može mnogo postići.

– Članovi „Bolera“, spajajući umetnost i sport, postižu zavidne rezultate na takmičarskoj sceni, na najbolji način prezentujući svoj grad.

Priča zvana „Bolero“ nastala je pre dvadeset godina, opstala i razvijala se zahvaljujući pre svega Miloradu Iliću koji je korak po korak dobar deo svog života utkao u sportski i edukativni ples. A kada ritam i muzika ovladaju telom i postanu preokupacija pojedinca, to je znak da je pobedila umetnost u sportskom ruhu, rekla je zamenica gradonačelnika Vukica Vasić. Predsednik kluba Milorad Ilić zahvalio se svima koji su deo svog života utkali u klub istakavši da bi bez podrške grada put „Bolera“ bio mnogo teži. -Nadam se da smo tu podršku zaslužili, ne samo rezultatima, već i doprinosom razvoju kulturne slike našeg kraja. Nadam se da će ime „Bolero“ i kada nas više ne bude, i dalje biti poznato u svetu plesa, svetu za koji smo se mi opredelili pre dve decenije.

Povodom dve decenije postojanja Plesnog kluba „Bolero“ izdata je i knjiga koja sažima ovaj vremenski period kroz život i aktivnosti kluba, o kojoj je govorio lektor ovog izdanja i direktor Galerije „Milena Pavlović Barili“ Rade Stanojević.

Zaslužnim pojedincima i kolektivima su dodeljene plakete i statuete a uveče su sve kategorije ovog izvanrednog Plesnog studija, poznatog i van granica Srbije gde su doprinosili i afirmaciji zavičajnog grada, održale bravurozan koncert u velikoj sali Centra za kulturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari