Velikom žurkom u holu Centra za kulturu na kojoj je nastupio beogradski „Charter band“, Kancelarija za mlade u Beloj Palanci obeležila je dve godine rada.


U protekle dve godine Kancelarija je realizovala brojne projekte i akcije. Usvojen je Lokalni akcioni plan za mlade i izgrađen teren sa veštačkom travom, čiju je izgradnju finansiralo Ministarstvo omladine i sporta.

– Kancelarija već dve godine uspešno organizuje i Festival omladinskih scena Srbije (FOS). Jedan od značajnih projekata je i „Ritam mladih“ u okviru koga je snimljena i istoimena pesma, koju su otpevali Biljana Krstić, Ivana Jordan, Tijana Dapčević, Đorđe David, Ognjen Radivojevic, Saša Vasić i „Neverne bebe“. Kancelarija za mlade organizovala je i seminare o omladinskom preduzetništvu, seminare o neformalnom obrazovanju, kao i značajne kulturne i sportske manifestacije – kaže koordinator Kancelarije Dragan Jocić.

– Očekujem da ćemo u ovoj godini realizovati još mnogo projekata i da će biti izgrađeni sportski tereni. Cilj kancelarije za mlade u narednom periodu je da zajedno sa lokalnom samoupravom stvori uslove za zapošljavanje mladih u Beloj Palanci, jer je nezaposlenost najveći problem u ovom trenutku. Bela Palanka je jedna od najnerazvijenijih opština u Srbiji, ali ja bih je nazvao i opštinom sa velikim potencijalom. U ovom trenutku je neophodno te potencijale iskoristiti uz pomoć države, investitora i donatora. U suprotnom, nastaviće se velika migracija mladih, koji posle završetka srednje, pa čak i osnovne škole, svoj životni put nastavljaju van Bele Palanke – kaže Dragan Jocić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari