Dve godine zatvora zbog gaženja trudnice u novopazarskom naselju 1Foto: N. Kočović

Novopazarac Semir Ejupović (27) pravosnažno je osuđen na dve godine zatvora jer je 2020. godine automobilom udario i usmrtio sugrađanku Mersalu Redžović (27), a lakše povredio njenu ćerku.

Njega je Osnovni sud proglasio krivim za izvršenje teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a pored kazne zatvora izrečena mu je i mera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri godine, kao i naloženo da plati troškove vođenja postupka u iznosu od oko 400.000 dinara.

Na tu presudu žalbe su uložili Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru i branilac okrivljenog, ali ih je Apelacioni sud u Kragujevcu odbacio, potvrdivši prvostepenu presudu.

Ejupović je proglašen krivim jer je 25. februara 2020. godine, u Dubrovačkoj ulici, u naselju Selakovac, u zoni škole, gde je ograničenje brzine 30 kilometara na sat, vozeći “audi” bar duplo brže, udario Mersalu i njenu ćerku dok su prelazile kolovoz.

Mersala, koja je bila u drugom stanju, zadobila je teške telesne povrede zbog kojih je prebačena u Klinički centar Kragujevac gde je preminula sredinom jula 2020. godine.

Saobraćajne nesreće u Selakovcu su učestale poslednjih godina, zbog čega su meštani tog, ali i drugih delova Novog Pazara, tražili preduzimanje hitnih mera kako bi se poboljšala bezbednost saobraćaja.

Početkom ove godine, a nakon protesta građana Mura zbog udesa u kojem je nastradala učenica dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu, u tom naselju postavljene su betonske platforme za usporavanje saobraćaja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari