Sremska privredna komora će, u saradnji sa opštinom Sremska Mitrovica, u najvećem sremskom gradu , od 25. do 27. septembra, organizovati 4. Međunarodni sajam privrede „Sremexpo“ i 2. Festival hrane i pića „Food Fest“ . U susret ovim privrednim manifestacijama organizator je poslao 1.500 poziva potencijalnim učesnicima ove dve poznate privredne priredbe.

– Grad Sremska Mitrovica je uvrstila „Sremexspo“ i „Food Fest“ u kalendar značajnih manifestacija, delom će ih i finansijski podržati. Cilj manifestacija je prezentacija proizvoda usluga, direktno uspostavljanje poslovnih konatakata, privrednika iz regiona i okruženja povećanje konkurentnosti i razvoj preduzentištva – rekao je predsednik Sremske privredne komore mr Vladimir Malbašić.

Generalni sekretar Sremske privredne komore Nikola Popović dodao je da će se u sklopu predstojećeg međunarodnog sajma privrede i festivala hrane i pića organizovati promocije raznih programa, susrete privrednika, prikazivanje narodnog stvaralaštva i prezentacije. Zainteresovani će moći da prate izlaganje o nacionalnom programu integracije u EU, recilkaži tehnološkog otpada, a javnosti će biti predstavljen i katalog „Nove investicije u Sremu“ koji promoviše ovu regiju kao atraktivni investicioni ambijent.

Prvi razgovori privrednika biće organizovani već nakon otvaranja „Sremexpa“ koje je 25. septembra, u 11 sati, ispred PSC „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici. Namera organizatora je da se na ovom kao i na „Food Festu“ okupe privrednici i proizvođači hrane i pića, ali i pobednici raznih takmičenja u spravljanju hrane i svi zajedno doprinesu prezentaciji Srema i razvoju privrednih odnosa.

U kalendaru ove dve sajamske manifestacije, za poslednji dan planirana je Sremska fijakerijada, treća po redu, u oranizaciji ovdašnjeg SVEBOR kluba , koju su podržali vojvođanski Sekretarijat za privredu, Turistički savez Vojvodine, Konjički savez Srbije i mnoge vojvođanske i sremske firme.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari