Četvororazredne osnovne škole u selima Klatičevo i Srezojevci u opštini Gornji Milanovac, od početka školske godine nemaju električnu energiju, a časovi se održavaju po dnevnoj svetlosti. Gorica Stanojević, direktorka osnovne škole Ivo Andriću Pranjanima, čije je istureno odelenje u Srezojevcima sa šest učenika, rekla je da je u objektu dotrajala instalacija, a struja je isključena još u junu.

Ona je rekla da je u dogovoru sa mesnom zajednicom i opštinom obezbeđeno oko 70.000 dinara i uskoro će biti postavljena nova instalacija, čime će se stvoriti bezbedni uslovi za đake.

U Klatičevu, gde ima tri učenika, struja je u avgustu isključena, po prijavi mesne zajednice da brojilo nije registrovano posle iseljavanja izbeglica, a gde su ostali veliki dugovi. Direktorka matične škole Takovski ustanak u Takovu Branka Žižovićrekla je da je za novi priključak potrebno oko 80.000 dinara, a ta sredstva nisu opredeljena i ne zna se kada će stići struja. Zato nastava počinje u devet sati. Obe škole su u potpunom mraku, zbog čega nastavnici u svom radu mogu da koriste samo kredu i tablu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari